Çarşamba, Mart 26, 2008

PORTO SOKHNA

Cumartesi gunu ailece, adini hep duydugum ama bir turlu gormek icin zaman bulamadigim Porto Sokhna'ya gittik. Burasi Ain El Sokhna'da yapilan icinde otel, ikametgahlar, yuzme havuzlari, restoran ve cafelerin oldugu sahil seridinde plaj ve dagda da telefirik hizmetinin verilecegi cok buyuk bir proje. Projeye gecen yil baslandi su anda sadece cafeler' restoranlar ve bir de otel acik. Insaatin geri kalani hala devam etmekte. Makete baktim da su anda bizim gorebildigimiz sadece projenin 10 da biri. Cok buyuk bir sey olacak bittiginde, ve de cok guzel. Dort gozle bekliyorum bitmesini. Iskenderiye'de de Saint Stefano adli bir yer yapilmis orayi da gormedim henuz. Bir de Misir'in guneyine bir Porto daha yapiliyormus. Kahire'de de Miraj City'nin karsisina Porto Cairo yapilacakmis. Burada oyle bir yapilanma calismasi var ki inanilmaz bir hiz dogrusu. Ben geldigimden beri burada gordugum degisiklikler dogrusu sasirtici bir hiz ve guzellikte. Her alanda boyle olmasini ve Misir'in hakkettigi degeri bulmasini dilerim.



Port Sokhna'nin denizden gorunusu. Bu dev insaat konut bolumu yanlizca. Onunde cafeler ve restoranlar ve bir de otel var bitmis durumda. Insaat tepelerin arkasinda da devam ediyor. Dedim ya bu gorunen sadece onda biri kadar bir yer.




Serra ile cafe-restoranlarin onunde.....


Porto Sokhna'nin hemen onunde, deniz kenarindaki Buyabez adli balik restorani. Yemekleri ile servisi ile hic tereddutsuz tavsiye edebilecegim bir yer.


Restoranin yanindaki kucuk yat limanindan bir goruntu


Kahire ve Ain El Sokhna arasindaki yol resimde gordugunuz gibi colden geciyor. Yolun her iki tarafindaki manzara boyle. Bir dergide okumustum geldigim yil; 1950'li yillarda Kahire'den Ain El Sokhna'ya gitmek uzere yola cikan 50 kadar kisiden bir daha haber alinamamis. Sebebi kum firtinalari yuzunden yolarini kaybetmek ve kumun altinda kalmak. Bugun Sokhna'nin Kahire'ye olan uzakligi araba ile birbucuk saat. O zamanlar colde asfalt yollar yokmus tabii. Develerle gidiyorlarmis.

Hiç yorum yok: