Cuma, Eylül 07, 2007

HURMA ZAMANI


Hurmalar olmaya basladi. Tam mevsimi simdi. Bu hurmalar kirmizi halde iken yani taze iken yendiginde sulu, kutur kutur oluyorlar. Biraz gecip de kabuklari kahverengi oldugunda ise tatli mi tatli, helva kivaminda oluyorlar. Cok guzel. Hurma cok besleyici bir meyve. Nerede okudugumu hatirlayamiyorum simdi ama, bitkiden hayvana gecisin ozelliklerini tasiyormus. Yani hem hayvansal hem de bitkisel hucreler varmis bunyesinde. Besleyici degerinin yuksek olmasi belki de bu yuzdendir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)de, yiyecek bir seyi olmayan biri eger uc adet hurma yerse o gunluk gidasini alacagini soylemis.

9 yorum:

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Hurmayı çok severim bende.Bu resmide görünce çok canım çekti valla:)

Cairo @ Istanbul dedi ki...

Cig olanlari TR'de goremezdik, Misirda da yemeden duramiyoruz : )

Unknown dedi ki...

Umarim bir gun bu tazelerini yemeniz de kismet olur Zilsizzarife.

Selam Umit:)

Adsız dedi ki...

kuresel isinma sagolsun iklim kusagı guneyden kuzeye dogru ilerliyormus. kahirenin tam kuzeyinde fethiye var. boylece yakinda sizin hurmalarin aynisindan bende yetistirebilecegim. saka bir yana turkiyede bir ise ilk baslayan kazaniyor bende elimi cabuk tutsam iyi olacakta fidani nereden bulacam onu bilmiyorum. 8)

Unknown dedi ki...

Selam Evren, hani Misir'a gelecektin balayina. Ne oldu dugun isi. Gelirsen buradan fidan alip goturebilirsin. Turkiye'nin ilk hurma zengini olursun sen de:))

TATLI CADI dedi ki...

Her iki hücreyide taşıması çok ilginç.Çok severim bende ama tazesini hiç yemedim doğal olarak.Kalp sağlığı için yararlı olduğunu biliyorum.

muradhan dedi ki...

slm.. sevgi hn. umarım iyisinizidir, anladığım kadarıyla ya mısır da yaşıyorsunuz ya da mısır ı çok iyi biliyorsunuz... inşallah ramazan bayramında mısır da olacağım ama sadece internetten bilgi edinebiliyorum yabancı dilim de yok , ama bana türkçe konuşabileceğim sorularımla bana yardımcı olabilecek birisiyle telefon lada olsa dahi görüşmem gerek çünkü soracak çok sorum olacak, tur ile geleceğimden tuur programı bana olumlu geldi ama sadece tur ile değil ayrıca orada ticaret ile ilgili de bana tercüman olabilecek masrafını karşılayabileceğim insanlar ile daha gitmeden telefon açıp görüşmem veya konuşmam gerek, ayrııca yazılarınız çok bilgilendirici ve devamlılığından ötürü - ellerinize sağlık - en kısa zamanda, yardımınızı veya diğer arkadaşların yardımlarını bekliyorum. cümleten SAĞLICAKLA KALIN... Murat KAYA...

Unknown dedi ki...

Merhaba Murat Bey, evet ben esim dolayisi ile Misir'da yasiyorum. Anladigim kadari ile Misir'a hem is hem ziyaret gezisi yapacaksiniz. En iyisi ben size Ticaret mustesarliginin ileti adresini vereyim. Oradan size yardimci olurlar.
Ticaret Mustesarligi ileti adresi: dtkahire@link.net

Kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

bende cok sevıyorum o katur kutur hurmaları.gelecek bırılerı yokmu bu ara?