Pazartesi, Haziran 04, 2007

KAHIRE'NIN SUSLERI







Bu mevsimde Kahire'nin her yeri bu agaclar sayesinde kirmizi ve pembe renklere burundu.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Ben Amerika da Berkeley, Kalifornia Universitesi'nde Orta Dogu ulkeleri
egitimi yapan bir Turk bayanim. 1 yilligina Kahire American
Universitesi'ne geliyorum egitimime orda devam etmek uzere. 20 Agustos'ta
Kahire'de olacagim. Okul 2 haftaligina bir yer ayarliyor bu sure
icerisinde kendime bir apartman bulmam gerekiyor.Bana bu konu da yardimci
olabilir misiniz?
Tesekkurler,
berrinyilmaz@berkeley.edu

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgi,
Kahire aşığı biri olarak blogunu keşfetmenin keyfini sürüyorum bugünlerde..Çok ülke gezdim, çok şehir gördüm.Ama hiçbiri Kahire gibi sarhoş etmedi beni.3 kere ziyaret etme şansı yakaladım Kahire'yi.Asla doyamadım.Çok şanslısın orada yaşama imkanı bulduğun için.Tabi bence :) Belki sen aynı kanıda değilsindir.Eşinin veya seni işin nedeniyle mi oradasın?

Berceste dedi ki...

O çiçekleri ben de çok sevmiştim Sevgi. Başka yerlerde görmediğim çok değişik çiçeklerle karşılaşmıştım Kahire'de. Bir önceki yazındaki sahile de bayıldımmmm!

Unknown dedi ki...

Merhaba Berrin Hanim, Simdiden hosgeldiniz diyeyim. Universitenin oldugu yer sehir merkezi. Tutacaginiz evin okula yakin olmasini isterseniz Garden City, Dokki, Zamalek bolgesi uygun olabilir. Ama buralar kalabalik yerler. Eger Turklerin oldugu yerlerde olsun derseniz Maadi, Heliopolis ve civarlari uygun olabilir. Buralar da araba ile yarim saat mesafededir okula. Geldiginizde bu bolgeleri kendi gozunuzle gorup bir karar verirsiniz artik. Simdiden kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Merhaba Ebru,

Hosgeldin bloguma. Senin gibi Kahire'den askla bahsedenler cok az. Ben her zaman derim, Kahire'yi ya seversiniz, ya da seversiniz. Ilk once sevmeseniz de tanidikca sevdirir size kendini. Gizemli bir sehir. Ben de Kahire hakkinda seninle ayni duygulari paylasiyorum. Bastan beri sevdim ben burayi. Her ne kadar guzel yurdumu ozlesem de cok sukur ki Kahire gibi bir yerdeyim (Bazilari icin cok garip gelebilir bu tabii). Ben burada esim yuzunden bulunuyorum. Benim esim bir Misir'li. Once Turkiye'de yasadiktan sonra kizimiz 4 yasinda iken geldik Kahire'ye. Gene beklerim!

Unknown dedi ki...

Selam Berceste,

Aslinda agaclar ilk ciceklendiginde karar verdim hepsinin resmini cekip koyacagim bloga diye ama ha bu gun ha yarin derken vakit gecti. Bir suru cicegin mevsimi gecti. Ancak bunlara yetisebildim. Umarim seneye digerlerini de vaktinde resimleyebilirim. O kadar degisik renkte ve cesitte cicekli agaclar var ki insan hayran kaliyor.

Adsız dedi ki...

merhaba,
bu ağaçların adını ve özelliklerini bilen var mı?

Unknown dedi ki...

Agaclarin adini bilmiyorum, arastiracak firsatim da olmadi ne yazik ki. Ama bence ozellikleri, bu agaclar yapraktan once cicek aciyorlar, ve agac silme cicek oluyor. Sonra yesilleniyor ve cicekler uzun sure kaliyor agaclarda.