Cuma, Mayıs 25, 2007

NIL'DE PIKNIK KEYFI

Pupa yelken giden bir faluka


Gecen gun Turkce Konusan Hanimlar Grubu bunyesinde bir faluka gezisi duzenledik. Faluka, sicak yaz gunlerinde bunalmis insanlarin aksam serinlemek icin bos birakmadiklari, kayiktan buyuk, uzeri kilim ve yastiklarla dolu iki sira sedir ve ortasinda bir masa bulunan, uzeri tenteli ve buyuk bir yelkeni olan tasitin adi. Ici yirmi kisi kadar aliyor. Nil'de sehrin kalabalik ve gurultusunden uzak, hosca vakit gecirebileceginiz ayni zamanda piknik yapabileceginiz bir secenek. Fiyati da gayet uygun. Saati 50 Gine imis. Arapca bilenler pazarlik yapmis 40 Gine'ye tuttuk falukayi. Adam basi 10 Gine dustu. Bedava diyebilirim. Biz en azindan yilda bir kez boyle bir gezi duzenliyoruz. Termoslarimiza caylarimizi, kahvelerimizi doldurup, yiyecek bir seyler de alarak dolusuyoruz falukaya. Iki saatligine daliyoruz baska bir aleme. Nil'de ruzgarin yonune gore falukaci bizi bir asagi bir yukari gezdiriyor. Biz de iceceklerimizi yudumlayarak, gezinin tadini cikartiyoruz. Bu sefer hava da cok guzeldi. Sicaktan bunaltmayan bir hava, pufur pufur esen ruzgar ve sakinlik. Sehrin tam ortasindayiz ama sehirden uzagiz ayni zamanda. Ses seda yok. Gezerken guzel palmiye ormanlarini, nehrin ortasindaki yemyesil adaciklari, balikcilari, zenginlik ve sefaletin ic ice oldugu manzaralar gorduk.
Sohbetlerle, sarkilarla, ruzgarin serinligiyle gecen iki saatin sonunda hepimiz oyle mutlu olduk ki, bunu daha cok yapmaya karar verdik.


Falukanin ici gordugunuz gibi genis, hareket kisintisi yok



Bir tarafta palmiye ormanlarini gorurken


Diger tarafta yukselen beton yiginlarini gorebilirsiniz

Nil'in ortasinda yesil sessizlik adasi!


Balikci
ve
adacigin hemen onundeki kayikta cocuklari ile birlikte yasayan bir aile. Bir keresinde onlari nehirde hareket halindeyken gormustum, camasirlarini da asmislardi tentenin altindaki bir ipe.



Zengin konaklarin hemen yani basinda Nil'de hem camasir, hem bulasik yikayan kadinlar ve yuzup oynayan cocuklar

manzara


Ve gezinin sonunda mutlulukla gulen yuzler

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgi'cim, dost ziyaretinden dönüşte yorumunu gördüm, ardından sitene gelip bir Nil Pikniği yaşadım sayende. İnşallah bir gün gelip görebilirim Mısır'ı. Türkçe Konuşan Hanımlar Grubundan eşime söz ettim, duygulandık biraz uzaklardaki vatandaşlarımız adına ve tabii takdir ettik çalışmalarınızı. Sevgiyle kal Sevgi'ciğim! www.akcahan.blogspot.com

serinmavi dedi ki...

Güzel bir gün geçirmişsiniz,fotoğraflar da anlatıyr herşeyi:)

Selam ve sevgilerim İstanbul'dan...

Unknown dedi ki...

Sevgi abla bir gun insallah beraber bizde falukaya binebiliriz :)))) Bak simdi de ben kiskandim seni olmadi :))))
Cok cok optum sizi...
Sevgiler...

Berceste dedi ki...

Oh oh ne güzel içim açıldı. Boğaz sefası gibi olmuş bu :) Yiyecek, içecekler de cabası. Ben de o falukaları görüp, fotoğraflarını çekmeye çalışmıştım gün batımında!

hayat dedi ki...

Sevgi'ciğim,harika bir gün geçirmişsiniz inan kendim gezmiş kadar sevindim. Fotoğraflarda harika rüya gibi.Vallahi bende isterdim seninle Nil'de piknik keyfini:))
Arkadaşıma selam ve sevgiler...

Unknown dedi ki...

Hepinize merhabalar. Hosgeldiniz Nil Gezisine.

Akcahan umarim en kisa zamanda gelirsin Misir'a. Grubumuzla ilgili guzel sozlerin icin de cok tesekkur ederim.

Serinmavi ziyaretiniz icin tesekkur ederim, Kahire'den de size selam ve sevgiler.

Nilgun'cugum geldiginizde mutlaka bu geziyi yapacagiz zaten. Optum.

Berceste'cigim, bizim bogazimiz da Nil iste. Ikisinin de tadi ayri. Bir dahaki sefere resim cekmekle kalmaz icine dalarsin artik!..

Hayat'cigim cok tatlisin. Insaallah gelirsiniz siz de, beraber gezeriz Nil'de. Sevgiler.