Çarşamba, Mart 11, 2009

KIZILDENIZ'DE DALGICLIK KURSLARI



Hepinizin bildigi gibi Kizildeniz dunya dalgiclarinin vazgecilmez bir kosesi. Zengin ve bakir su alti guzellikleri, milli parklari hem dalgiclari hem de dalmayi ogrenmek isteyenleri buraya cekiyor.

Simdi size bu kurslardan birisi hakkinda bilgi vermek istiyorum; Arkadasim Hesham Samy'nin kurucusu ve bas egitmeni oldugu kurs IDEA (International Diving Educaters Association) temsilcisi. IDEA ilk olarak FSDA (Florida Skin Divers Association) un bir parcasi olarak 1952 yilinda kurulmus. Sonra FSDA 1978 yilinda IDEA olarak degismis. IDEA bugun 30 farkli ulkede temsil edilmektedir. Misir da onlardan biri. Hesham'in 20 yillik bir dalgiclik deneyimi var. Kendisi ayni zamanda Deniz Kuvvetlerinin bir uyesidir ve ozel kuvvetler bolumunde dalgic olarak gorev yapmaktadir. Genellikle Sharm El Sheikh'te yapilan dalislarin aksine bu kurslar Sharm'a 40 km. mesafedeki Dahab'da yapilmaktadir. Buradaki zenginlikler Sharm'dakinden daha fazla. Milli Park da burada (Denizin icindeki zenginlikten bahsediyorum. Yoksa Sharm kadar luks ve kalabalik degil kara kismi:)) Amaci dalmak olanlar icin ideal bir yer, gece eglenmek isteyenler icin de Sharm 40 km. otede. Ayrica kurs ucretleri de Sharm'dakinden daha ucuz ve su altinda cekilen resimler de ucrete dahil. Sharm'da bunun icin ayrica ucret odenmek zorunda!

Asagida su altinda cekilmis olan fotograflardan bazilarini goreceksiniz. Eger kurs ile ilgilenen var ise "kizildeniz" rumuzu ile benimle irtibata gecebilir. Adresim: sevgi_shawky@yahoo.com































5 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Tek kelimeyle harika!
Ve sizde.
çok güzel resimler bunlar bak bak doyumsuz.

Unknown dedi ki...

Sevgili Yasamin Kiyisinda cok tesekkur ederim. Teveccuhunuz. Sevgiler...

Opal dedi ki...

cok guzellerr. buradakilerle de buyuk bir benzerlik var. insan dalmasina dalar da, cikar mi..orasi mechul ehuh.
bikere burda denedim, amcam bana "vakit doldu" diye isaret yapiyo benim hiic umrumda degil.cikinca: "-kendini denizkizi mi sandin sen? bak kuyrugun yok." diye beni azarladi. harikalarrr..

Papatya dedi ki...

Sevgi,
fotoğraflar harika! İnsanın içinden hemen denize atlamak geliyor :) O sarı balıklarda Eilat'ta görmüştük. Eh, orası da kızıldenizin öbür ucu ne de olsa :) Keşke imkanım olsaydı da bu kursa katılabilseydim..
görüşmek üzere..

Unknown dedi ki...

Merhaba Sevgi Hanım,
Bir kaç gün içerisinde blogunuzun hepsini okudum, ben şuan Fransa'da master öğrencisiyim. Gelecek yıl için Kahire'de yaşamakla alakalı planlarım var.Blogunuz benim için çok faydalı oldu teşekkür ederim.
Acaba yeni üniversite mezunu bir genç için Kahirede iş bulmak ve yaşam kurmakla alakalı sorularım için size mail veya herhangi başka bir yolla ulaşmam mümkün mü?
Belki bana önerilerde bulunabilirsiniz diye umuyorum.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Betül