Cumartesi, Haziran 07, 2008

KAZA MI? KADER MI?

Bundan uc hafta once Sali gunu okuldan gelecek olan kizima yemek hazirladim ve onu beklemek uzere bahceye ciktim ve kitap okumaya basladim. On, onbes dakika sonra kizim okuldan geldi ve "anne karnim ac" dedi. Ben de "yemek haziiiir, gel mutfaga gidelimde yemegini vereyim" dedim. Beraberce iceri girip mutfaga yaklastigimda ocagin uzerinden yukselen alevleri ve simsiyah dumanlari gordum. Gormemle beraber bir de yere dustum. Sonra kalktim sakin olmaya calisarak ne oluyor diye baktim. Kizartma tenceresi alev almisti. Halbuki ben altini kapatmistim. Ama megerse yanlis dugmeyi cevirmisim. Yagin altini kapatiyorum diye arkada pismekte olan baska bir tencerenin altini kapatmisim megerse. Neyse hemen ocagi sondurup, mutfaktan bahceye acilan kapiyi actim. Ocagin uzerinde kucuk bir termosifon ve havayi sogutmak icin pervane oldugu icin onlarin elektrik aksaminin alev almasindan ve isin cok buyuyeceginden korktum. Alevin uzerine atacagim bir havlu aradim, ama bir tane bile yoktu o anda. Her zaman lavabonun onunde yerde bile olurdu halbuki, ama o anda yoktu iste. Ben de isi kisa surede halletmek icin tencereyi buldugum bez parcalariyla tutup kapidan bahceye atmak istedim. Ama tabii ki elimden dusurdum ve sol ayagimin ustune dokulen yagla birlikte alevler de yerde yayilmaya basladi, ben gene dustum yere. Alevlerin beni saracagi korkusunu tahmin edemezsiniz. Kapidan komsumu cagirdim ciglik cigliga, kizimi da gonderdim ayni zamanda. Benim sesimi duymamis komsu ama Serra kapiyi canhiras bir sekilde calinca firlayip gelmis diger komsuyu ve guvenlik gorevlilerini de bir cirpida toplayarak. Bu arada ben ayagimin acisini henuz tam anlamiyla hissedemeden firlayip bahceye ciktim ve hortumu getirip mutfaktaki yangini sondurdum. Sonra da bahceye cikip ayagimin ve sol elimin iki parmaginin acisini hissederek ve o korkunun verdigi sokla aglamaya basladim. Allah razi olsun, komsularimdan biri beni hemen yakinimizdaki saglik merkezine goturdu. Digeri de guvenlik gorevlileri ile birlikte evi kontrol edip guvenlik onlemlerini almislar.

Uc haftada elim iyilesti ama ayagim hala bana aci veriyor. Su anda bayagi toparlandi ama sanirim bir iki haftasi daha var. Sol ayagimin uzerine basamadigim icin ziplaya ziplaya baston yardimi ile yuruyorum. Asagiya sarkittigim zaman da cok aci veriyor o yuzden hep uzun oturma vaziyetindeyim:)

Iste bu yuzden yazilarima bir sure ara vermek zorunda kaldim. Halbuku niyetim bir hiz almisken oylece devam etmekti ama kismet iste. Ilk defa bugun oturabildim bilgisayarin basina. Ama bu arada bayagi bir kitap da okudum yattigim yerden.

Iste boyle, buyuk bir kazayi cok ucuz atlatmanin mutlulugunu da yasiyorum bu arada. Bir yandan aci ile sizlanirken bir yandan da sukurler ediyorum Allah'a.

Ayagimin rsimlerini de cekiyorum asama asama. Ama burada yayinlamayacagim o resimleri. Korkunc, ki bu yaniklar birinci derecedenmis sadece. Daha ilerisini dusunemiyorum bile. Benim basima bu olay gelmeden bir kac gun once kucuk bir kiz cocugu yanmisti Istanbul'da da onu hastaneler kabul etmemisti. Sabaha kadar hastane hastane dolasmisti yavrucak. Hep aklima o geldi. Kucucuk bedeniyle bu acilara nasil katlandi diye. Onun icin goz yasi doktum ve dua ettim. Allah kimsenin basina boyle acilar vermesin.

39 yorum:

Leyleğin ömrü dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun tekrar,çok optum . gelecek ay gorusmek uzere. Murad'ın vitaminleri var galiba, bana isimlerini yolla

Adsız dedi ki...

Cok cok gecmis olsun.Allah korumus.Kendine iyi bak.Serrayida opuyoruz.Selam ve sevgiler....

Adsız dedi ki...

Sevgi Hanım, çok geçmiş olsun. Bir süredir blogunuzu takip ediyorum. Biz de 1-2 ay için Kahire'ye yerleşmeyi planlıyoruz eşimin işi dolayısıyla. Mail adresini verebilirseniz, size birkaç soru sormak istiyorum. Teşekkürler, sevgiler..
Feyza

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun,Allah şifalar versin,beterinden saklasın...

Adsız dedi ki...

Cok gecmis olsun Sevgicim, Allah korumus senide kizinida, neyse gelmis gecmis olsun.

Buket

hayat dedi ki...

Canım Sevgi'm, çok üzüldüm geçmiş olsun.Allah korumuş sizleri.
İnan şu anda ne yapacağımı ne yazacağımı şaşırdım. Ama Serra'nın ve senin iyi olmanıza çok sevindim kardeşim.
Sizleri çok öpüyorum.
Kendinize iyi bakın.

sofi dedi ki...

Sevgi Hanım, çok geçmiş olsun, yanık çok acı verir, umarım kısa sürede atlatırsınız,sevgiyle...

Berceste dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Allah korumuş gerçekten.

İngiltere'de en büyük yangın sebebi alev alan kızartma yağları imiş. Geçenlerde annem de yaprak dolmasının altını kapatıyorum diye açmış! Soğusun diye de bekledi... Sonra bir baktık kokular, mutfağa gittik ki, alt sıra dolmalar gitmiş!

Yanık için de hep aklında olsun, karbonat ek hemen. Küçük ya da büyük olsun, o iyi geliyor. Kimya mühendisliğinde okurken laboratuvarlarda en çok karşılaşılan kaza idi. Asit, baz yanıkları, ateşte tutuşma... Hemen karbonat koşuştururdu asistanlar.

Tekrar geçmiş olsun diyorum. En kısa sürede iyileşmen dileği ile...

Leyleğin ömrü dedi ki...

Sevgi, maç sonrası Türk'lerin Rehap kutlamaları meşhur olmuş :))

Unknown dedi ki...

Gecmis olsun dileklerinde bulunan herkese ayri ayri tesekkur ederim. Cok sukur su anda durumum daha iyi. Oldukca acili bir donemi geride biraktim. Ayagim hala sargida ama en azindan parmak uclarima basarak hareket edebiliyorum, kisitli da olsa. Sanirim bir hafta on gun icinde sargilarim da cikacak. O gunu sabirsizlikla bekliyorum. Umarim cok yakinda yeniden yazmaya baslayabilecegim. Hepinize sevgiler

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Evet Alev'cigim, gercekten cok guzel oldu. Rehab'da ne kadar cok Turk varmis. Upuzun bir konvoy olduk. Mactan sonra birden iyilesiverdim:)) "Hadi kalk kutlamaya katilalim" dedim esime ve bayragimizi da alip ciktik. Bir de baktim bayragi alan gelmis, tanimadigim bir suru Turk vardi. Konvoy yapip birkac kez Turladik, kendimi Bagdat Caddesi'nde zannettim:)) (Ben tabii arka koltukta ayagimi uzatmis oturur vaziyette) Sen geliyormusun? Yavru kediniz tam kivamina geldi:))

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Sevgi,
Çok çok geçmiş olsun, atlattığın büyük bir kaza,
Allah korumuş, kızınada geçmiş olsun oda o arada korku atlattı tabi.
Kendine iyi bak, selam ve sevgi dileklerimle...

Leyleğin ömrü dedi ki...

Temmuz ordayım, kedi haberini dün Tarek'tan aldım.Adını Alyoşa koysam cok mu abes olur
? Kaybolan köpeğimin adıydı, ondan once de babam beni öyle cagırırdı. Bi nevi geleneksel aile adı oldu..:)))

HerŞeyGuzelOlacak dedi ki...

Sevgi Hanım, cok gecmiş olsun. Cok üzüldüm. Allah bir daha vermesin. En kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmanız dileğimle, Sevgilerimle, Kadriye

Nihat Akkaraca dedi ki...

geçmiş olsun Sevgi Hanım. Son günlerdeki meşguliyetim yüzünden bloglara bakamadım, geçirdiğiniz kazayı da okummıştım. geçmiş olsun. Nihat Abi

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

SEVGİ HNM İSTANBUL dan sevgi ve selamlarla ÇOK GEÇMİŞ OLSUN demek isterim.
bercesteden; tesadüfen ulaştım sitenize. ve yaşadıklarınızı dehşetle okudum.
hayatımızda beklenmedik neler olabiliyor. görünmez ev kazalarının insan yaşamında ehemmiyeti çoktur.
böyle bir talihsizliği şansla atlatmışsınız.
acil şifalar diler,kızınız ve ailenizle esenlik dolu yıllar temenni ederim.
svglr. NuNu

Adsız dedi ki...

boy boy resimleri benim onca uyarilarima ragmen koyarsan bak boyle nazar deger =)

saka saka, cidden gecmis olsun. buyuk bir kaza atlatmisin. o kizgin yag olayiyla yanmak ates yanigindan daha kotudur.

umarim ayaginda en yakin zamanda duzelir.

ailecek kalin saglicakla sevgi.

Aslı Cin dedi ki...

Sevgi umarım daha iyisindir, senden ses çıkmayınca endişelendim ama dinleniyorsundur diye yazmadım.İyisin değil mi?

Adsız dedi ki...

"Müslümanın başına gelen bir ağrı, yorgunluk, dert, hastalık, üzüntü, hatta ufak bir kaygının karşılığında, Allah, onun günahlarından bir kısmını mutlaka örter, bağışlar."
HZ. Muhammed S.A.V

geçimiş olsun temennisiyle...

Unknown dedi ki...

Sevgili Yasamin Kiyisinda, Kadriye, Nihat Bey, Alev, Nunu cok tesekkur ederim. Su an neredeyse yedi hafta olacak ve ben uc ayakli olmaktan kurtuldum. Daha rahat yuruyurum ama topallayarak. Bilegin arka kismindaki yaralar hala kapanmadi onlar da kapaninca artik daha iyi olacagim. Bu ayi da gozden cikardim. Hayirlisi ile Agustos'ta normale donecegimi dusunuyorum. Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Selam Cem, sevindim senden haber aldigima. Cok tesekkur ederim dileklerin icin. Sen nerelerdesin, yazmiyor musun artik? Eger yaziyorsan blogunun adi degisti herhalde o yuzden ulasamadim sana. Hala yazdiklarimi okuyor olana da sevindim. Saglicakla kal.

Unknown dedi ki...

Iyiyim Asli, tesekkur ederim.

Unknown dedi ki...

Evren cok tesekkur ederim. Umarim peygamberimizin dedigi gibi olur. Senin safak ne kadar? Neredesin simdi? Allah kolaylik versin, guc versin. Sevgiler.

etki alanı dedi ki...

Birden geçmişe döndüm Sevgi hanım..
3 sene önceydi.Kızım Kıbrıs'tan yaz tatiline gelecekti...Soslu kızartmayı çok sevdiği için ,her şeyi hazırladım,kendi kendime patatesi sıcak sıcak yesin diye,en son taksiye bindiği zaman koyarım dedim,ve ocağı kapattığımı sanıp geçip salonda oturdum.Bir ara uçağın inip inmediğini kontrol etmek için telefona doğru yönlendiğimde,mutfaktan gelen ışığı gördüm..."Hay allah yine arsadaki otlar yanıyor" (İçine 3 okul yapılacak kadar büyük arsada kuruyan otlar sık sık yandığı için)deyip,salonun camından görmeye çalıştım.YOK!
Mutfaktan görünüyor galiba derken,tavana yığılan siyah dumanı görür görmez anladım..
İnanılmaz bir şeydi!Alevlerin sesi ve görüntüsü berbattı..
Oğlum ve arkadaşını çıkarıp,komşulara haber verdirdim..Telaştan,kimi camları açıp alevlerin daha güçlenmesini sağladı...Herkes benden daha panik!İtfaiyeyi çağıranlar derken,o saniyelerde aklım iyi çalışmış diyorum..İtfaiye gelse,en az iki kat aşağıya kadar su dolacak ve zarar ziyan ve üzüntü çoğalacak...Yöneticilik yağtığım sıralar,her kata adam boyu yangın söndürücü koyduğum aklıma geldi...Nasıl bir kuvvet geldiyse,duvardan çekip aldım ve hemen yangını söndürdüm...Ama söndüğünü sandığımız alevler her dakika başka yerden çıkıyordu...Neyse söndürdüm ve şöyle bir baktığımda,yerler bembeyaz köpük,tavan ve duvarlar simsiyahtı...Kızım geldiğinde çok şaşırıp üzülmüştü.Ben"hiç bu kadar sıcak karşılamamıştım seni değil mi kızım"dediğimde gülümsemişti..
Amaaa..
Tüm cesaretim ertesi günü sönmüştü..Sinirlerim o zaman boşalmış olacak ki,hıçkıra hıçkıra ağlamıştım...Davlumbazın su gibi eridiğini gördüm düşünebiliyor musunuz?O alevlerin içinde kalanları düşündüm çoğu kez...Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın...
Çok Ama çok geçmiş olsun...Yıllar önce dizimden aşağı kızartma yağı döküldüğü için geçirdiğiniz acıyı tahmin edebiliyorum...Asla sarkıtılmayacak..Sıkıcı olduğunu biliyorum ama mecbur ayak düz uzatılacak...Yine de şanslıymışsınız...Bahçeli bir evde oturuyor muşsunuz....
Bol E vitaminli kremler sürmüştüm...Hiç iz bırakmıyor...
Tekrar tekrar geçmiş olsun..Dilerim bir daha yaşamazsınız..
Sevgiyle kalın,
TüTü

Unknown dedi ki...

Sevgili Tutu, ne kadar da benziyor yasadiklarimiz. Cok ilginc. Demek ki kizlarimiz icin bir daha patates kizartmasi yapmayacagiz:)) Hepimize gecmisler olsun. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sayfamdaki yazilari kaldirip kapamistim ama sonra ara ara geri yazmaya basladim sevgi. adres ayni, degismedi.

senin yazilarini laf olsun diye okumadigimi soylemistim bir kac kere sana sevgi, ilgilendigim konuda ve sende bilgilendirici yazilar astigin icin yazilarini vakit buldukca okuyup takip etmeye calisiyorum.

Ailecek kalin saglicakla.

Unknown dedi ki...

Cem maalesef bendeki mevcut adresinden ulasamadim sana. Bir sakincasi yoksa yaziversen bir daha. Saglicakla kal...

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Tesekkurler Cem.

Adsız dedi ki...

rica ederim, mesaji sildigin icinde tesekkurler =)

Aslı Cin dedi ki...

Çok üzüldüm maillerin gelmediğine, dert oldu içime. Umarım almışsındır, bulk mailine bak gelmemişse, muhtemelen oraya düştü de görmedin

İyi olduğuna sevindim.:)

B5 dedi ki...

!!!!
Cok gecmis olsun, yeni gordum yazinizi!

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Sevgi,
Umarım iyisindir, tamamen iyileşmeni ve yazılarına geri dönmeni temenni ederim.
Sevgilerle...

Papatya dedi ki...

Gelmis gecmis olsun Sevgicim...

Unknown dedi ki...

b5, yasamin kiyisinda ve papatya, hepinize cok tesekkur ederim. Sevgiler..

Gülen Tezer dedi ki...

Bu gün 15 gün oldu, ben de sağ el işaret parmağımı ilk boğumuna kadar karamel olmak üzere ocakta erimeye devam eden şeker eriyiğinin içine sokuverdim :( yanlış ilk müdahale sonucu mantara dönüşerek enfekte olmuş bir parmakla hemen hemen her gün dr.a gittim.Şu an hala hissiz, şiş ve mosmor.Benimki küçüktü ve çok acı çektim.Sizinkini düşünmek bile istemiyorum :( Çok geçmiş olsun..
Etki alanı siz de çok büyük bir yangın tehlikesi atlatmışsınız.Size de çok geçmiş olsun.
Bu arada küçük bir de not: Ankara'da gittiğim bir hastanenin yanık merkezindeki dr. en ağır yanığın yağ ve erimiş şeker yanığı olduğunu söyledi.

Unknown dedi ki...

Gulen Tezer Ustun, cok cok gecmis olsun. Ben bu acinin tadini aldiktan sonra, kucuk olsun buyuk olsun yanik haberleri beni cok etkiliyor. En kisa zamanda parmaginizin sagligina kavusmasini diliyorum. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Son durum:Bir ayı atlattım.Derisini soydular. Hala acıyor hala kullanamıyorum.
Gülen Tezer Üstün