Pazar, Mayıs 11, 2008

BAHAR MEVSIMI KEDI MEVSIMI



Gecen Eylul ayinda bahcemizde bembeyaz uzun tuylu, yesil cekik gozlu bir anne kediyi bes yavrusunu emzirirken gordum. Kedisever oldugumuzu anlayip yavrularini bahcemize tasimis kucuk hanim! E kiyamadik tabii hemen sevmeye basladik. Kucuk yavrularin oynayislarini seyretmek beni ve kizimi cok mutlu ediyordu. Aradan zaman gecip yavrular buyumeye baslarken birer birer gozden kaybolmaya basladilar, iki tanesi haric. Biri erkek biri kiz bebek bizimle kalmayi sectiler (yukaridaki resim kiz olan) ve once mutfak penceremizin icine, sonra havalar sogudukca da evimizin icine yerlestiler caktirmadan. Boylece evdeki kedi nufusunda bir artis yasadik dogal olarak. Zaten uc kedimiz vardi, bir de bu ikisi eklenince tam oldu. Keske bu kadarla kalsaydi ama havalar isinmaya basladi. Bahar geldi ve benim minik kiz birden bire mahalledeki tek disi kedi de olunca en makbul kedi oluverdi erkek kediler arasinda. Kediler kucuk kizi kovalar ben de kedileri. Ama olan oldu ve bizimki hamile kaldi. Kendi kucucuk, nasil doguracak diye endiselenmeye basladim. Bir endisem de acaba kac yavru getirecegi idi tabii ki. Ya 7-8 tane dogurursa ne yaparim ben o kadar kediyle diye kara kara dusunmeye basladim. Bir yandan da kedisever oldugunu dusundugum arkadaslara kedi isteyip istemediklerini sormaya basladim. Neyse ki dort yavru icin yer buldum. Simdi tum kalbimle Allah'a dua etme sirasi; "Ne olur cok fazla yavrulamasin" diye!:))

Gunler gectikce ben kucuk anne adayina lohusa yatagi hazirlayabilmek icin dogum zamanini hesaplamaya calisiyorum, ama bir turlu emin olamiyorum. Hamileligin daha ortalarinda diye dusunuyordum kiii, bir sabah uykudan uyanip salona gectigimde "mivv, mivv" diye sesler duydum. "aaaa galiba bebekler dogdu diye kosup dogumun hangi kosede gerceklestigine baktim. Bir de baktim ki , koltugun ustune kedilerden korumak icin orttugum carsafin altina girmis orada yavruluyor. Ben baktigimda iki yavrusu dogmustu. Bir sure sonra ucuncusu, bir sure sonra da dorduncusu dogdu. Evet tam dort yavrusu oldu. Allah dualarimi kabul eti. Cunki hepsinin yeni evleri hazir. Sutten kesilmelerini bekliyoruz. Fakat bu sure zarfinda ben de onlara iyice alismis olacagim, ayrilik zor olacak gercekten ama baska carem de yok.

Bir haftalikken gozleri acildi birer birer, sonra surunerek yurumeye basladilar. Derken ufak ufak oyun oynamalar basladi, simdi tam bir ayliklar ve kesif yapmaya basladilar, odanin kapisina kadar yuruyorlar, hatta kosmaya bile basladilar. Hep beraber yumak seklinde uyumalari da o kadar guzel ki! Cok tatlilar cook…












Annenin yavrularina teslimiyeti

Iki yavru arasindaki meme kavgasi

4 yorum:

etki alanı dedi ki...

Gülümseyerek okudum yazınızı..
Bayılım kedilere..
Bende de 5 haftalık bbir kedi var..Beni annesi biliyor,gece yanımda yatıyor..Ezerim korkusuyla ,yatağımın köşesinde bir battaniye içinde yatırıyorum .Önceleri şırıngayla besliyordum,sonra biberon aldım..Eğer benim de bahçeli bir evim olsaydı,aynen sizin gibi yapardım..Dilerim birgün bahçeli bir evim olur...
Sevgilerimle...
TüTü

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Maşallah çok tatlılar :)

Unknown dedi ki...

Selam Tutu, vallahi ben de bu kedileri seyrettigim her an gulumsuyorum. Mutluluk iksiri gibiler. Gibisi fazla galiba...

Unknown dedi ki...

Selam Mutlu Kadin, bir de simdi gorsen, oynasmaya, kosusmaya basladilar. Ama yaklasik bir ay sonra yeni yuvalarina gidecekler. Ayrilmak zor gelecek ama gidecekleri yerlerde cok sevilip iyi bakilacaklarini bildigim icin gozum arkada kalmayacak..