Salı, Mayıs 13, 2008

ASWAN IV

Isis (Philias) Tapinagi - Burasi bir adanin ustunde. Aswan baraji yapildigi zaman sular altindan kurtarmak icin yerini degistirmisler. Motorlarla ulasiliyor.


Iki falukanin birlestirilmesiyle olusturulmus cift yelkenli faluka

Kiyida gorunen kucuk gemi - bunun gibi bir kac tane daha vardi - Ingilizler zamanindan kalma doktor evleri imis. Doktorlar bu motorlarda yasar gidecekleri yere de bunlarla giderlermis. Simdi bu adet kalkmis ama iclerinde hala yasayanlar var. Cok hos bir tanesini de gormustum perdeli falan ama cekmemisim resmini ne yazik ki...


Bu ev Misir'in meshur sarkicilarindan Muhammed Munir'in evi. Aswan'li oldugundan kendi koyune bu evi yaptirmis arada gelip kaliyormus. Evin guzelligi ortama olan uyumundan kaynaklaniyor..



Bu da meshur Old Katarakt oteli. Nil'de Cinayet kitabinin yazari Agatha Christie de burada kalmis baska bir cok unlu gibi. Su anda restorasyon calismalari yapildigindan kapaliydi.



Leylek benzeri bu kusun ismi Abul Kerdan. Yavru leylek buyuklugunde. Her yerde bol miktarda var.

Agacin ustunde Abul Kerdan kuslari






Mandalar, Bizde "camiz" da denir. Buradaki adlari "gamus". Gamuslar yuzebiliyormus. Boyunlarina ip baglayip motorla koyden karsi kiyilara yuzduruyorlarmis otlatmak ya da tarlada calistirmak icin.


Nehriin kenarinda oynayan koy cocuklari

Suyun berrakligini gostermek acisindan cektim. Tas sanki suyun yuzeyindeymis gibi gorunuyor.

Hiç yorum yok: