Pazar, Aralık 02, 2007

PISS PISS

Eger Kahire sokaklarinda gezerken, restoranlarda ya da herhangi bir yerde piss piss diye bir ses duyarsaniz sakin kedi cagirdiklarini zannetmeyin. Hani bize bakmasini istedigimiz birine "bakar misiniz" diye sesleniriz ya, burada da insanlar "bakar misiniz" demek yerine birbirlerine piss piss diye sesleniyorlar. Ben hala alisamadim buna. Duydugum zaman hala kedi cagiriliyor zannediyorum. Ama egitimli, kulturlu ve gorgulu insanlarin boyle konusmadiklarini belirteyim.

Aslinca Arapca'da tabii ki "bakar misiniz" in karsiligi var. Eger birine kibarca seslenmek istiyorsaniz "lau samaht" derseniz size bakiyorlar. Ama bu piss piss nerden gelmis dillerine yapismis anlamiyorum. Bu da Arapca'nin yozlasmasi olsa gerek.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam Sevgi.Once bizede cok komik gelmisti.Daha sonra bunun bayanlarin yuksek sesle konusmasi yada seslenmesi hos karsilanmayan bir toplumda,kadinlarin es veya cocuklarina seslenmek icin kullandiklari bir ifade bicimi oldugunu fark ettim.Zira bende kizima adi ile seslendigimde beni duymaz ama pis pis dersem ne kadar uzaktada olsam doner bana bakar.Tavsiye ederim.Kendinizi paralamaktansa cocuklariniza bu yolla seslenin.Faydasini goreceksiniz.Yazilarinin devamini bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Yazim isimsiz olarak geldi.Ben Yesim.Selam ve sevgiler....

Aslı Cin dedi ki...

Bunu Sharm'a giden bir arkadaşımdan duymuştum, kedi çağırır gibi laf attılar bana diyordu :)

Unknown dedi ki...

Yesim ve Asli ikinize de merhaba. Uzun zamandir yazamiyordum ama acisini cikaracagim insaallah. Sevgiler.