Salı, Aralık 18, 2007

HAYIRLI BAYRAMLAR



Misir'da bugun Arife gunu. Yani Bayram yarin basliyor. Bayrama burada "Eid" deniyor. Bu bayramin adi "eid el adha" ya da "eid kibiyr" (buyuk bayram). Ramazan Bayramina da "eid el fitr" (fitre bayrami) ya da "eid zugayyar" (kucuk bayram) deniyor.


Herkesin Kurban Bayrami kutlu olsun!

7 yorum:

Ahmed Al-Sabbagh dedi ki...

happy new year

Unknown dedi ki...

Koll sana wa enta tayyib. Eid Mubarak ya Ahmed.

B5 dedi ki...

Ne guzel kediler :)
Size de iyi bayramlar. Ben de su an bir baska bayram kutlamak icin aile ziyaretine gidiyorum yarin. Ve yilbasi sonrasi donus.
Bana ugradiginiz ve notunuz icin tesekkurler,
Selamlar,

Aymen dedi ki...

Mutlu bayramlar:))

Adsız dedi ki...

Blogunuzu biraz inceleme fırsatı buldum. Bahsettiğiniz Sharm da patlamanın olduğu yıl orada tatildeydim. Mısır dan çok etkilendim çok ilginç bir kültürü var. Hele Kahire daha bi ilginç geldi. Fakat o kadar sıcağa ve yemeklere alışık olmadığımdan mide ağrısından dolayı zor günler geçirdiğimi hatırlıyorum :)
aymentiger@blogspot.com beklerim

Unknown dedi ki...

Hosgeldiniz B5. Bu kediler anneleri ile birlikte bahceme gelen 5 yavrudan geriye kalanlar. Digerlerine ne oldu bilmiyorum. Ama bu ikisi kapagi attilar gitmiyorlar. Evin icinde de 3 kedim oldugundan bu guzelleri simdilik bahcede besliyorum. Ileride onlarin daha fazla resimlerini koyacagim cunki gercekten cok sirinler. Selam ve sevgiler.

Unknown dedi ki...

Hosgeldiniz Aymen, Misir'a gelen pek cok insanda bu mide problemleri oluyor. Hava degisikligi ve degisik tatlar bunda etken sanirim. Gorusmek uzere saglicakla kalin.