Çarşamba, Ekim 17, 2007

SERAMIK KAFE'YE GITTIK

Dun uc arkadas cocuklarimizi da alarak "Ceramic Cafe" diye bir yere gittik. Gecen yil seramik sanatcisi arkadasimiz Meltem Atabek burayi kesfetmis bize de soylemisti. Gecen yildan beri cocuklari goturelim diye diye ancak gidebildik. Tek kelime ile harika bir yer. Burayi acan adam Amerika'da gormus bu uygulamayi ve Misir'da da yaparsam tutar mi diye dusunerek acmis yerini. Bence cok da iyi olmus. Burasi bir kafe. Yani yiyecek, icecek ve muzik mevcut. Ama fazladan bir de seramikler var. Onceden sekillendirilmis seramiklerden birini seciyorsunuz, size boyalari, fircalari veriyorlar. Basliyorsunuz gonlunuzden diledigince renklendirmeye elinizdeki nesneyi. Sonra boyadiklarinizi sizin icin firinlayip, cilaliyorlar ve bir hafta sonra gidip aliyorsunuz. Muthis eglenceli. Cocuklarla beraber cok iyi vakit gecirdik. Kizim o kadar mutlu oldu ki yataga yattiginda bile "anne sohbet edelim" diye tekrar bu konuyu acti ve cok guzel bir gun gecirdigini soyledi. Tabii o mutlu olunca ben de mutlu oldum.



Once raflardaki envai cesit hazirlanmis seramiklerden birini aliyorsunuz.


Serra secmekte zorlandigi seramik parcalarinin onunde karar vermeye calisiyor

Sonra basliyorsunuz boyamaya, ayni zamanda yeme ve icme eylemlerini de yapabilirsiniz tabii!


Aramizdaki tek gercek sanatci Meltem bir vazo boyarken


Eren ve annesi Gul boyama islerini yaparken

Serra'nin calismasi


Bunlar da bitirilip raflara konmus olan seramikler.

7 yorum:

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Süper bişi bu ya çok hoşuma gitti. Acaba Bursa'da varmı ? Varsa bende kesin gitmek isterim. Oğlum bayılır fırça ile boya yapmaya.

Unknown dedi ki...

Umarim vardir Mutlu Kadin. Yoksa bile maden oglusun seviyor boyamayi, boyama malzemeleri alip evde boyayin siz de camlari, seramikleri, tahtalari.:))

Adsız dedi ki...

Sevgi'cim bir an once gidip alalim da muhtesem sanat eserlerimizi,onları da yayınla.Bakarsın ünlü oluruz:))

Unknown dedi ki...

Aaaa hic yayinlamaz olur muyum Gul! Haftaya bu sitede, muhtesem eserler, kacirmayin:))

Adsız dedi ki...

selam kahire kalesi ile ilgili resimler çok güzel. ben yüksek lisans öğrencisiyim eğer bu kale ve kalenin müştemilatı ile ilgili başka resmleriniz varsa bunlarla birlikte bana gönderirseniz çok sevinirim. bu dönemki araştırma konum ve zamanın çok az kaldı şimdiden çok teşekkür ediyorum ahmetarih@hotmail.com

Adsız dedi ki...

pardon sadece resim değil kahire kalesi ile ilgili her türlü yazı da olursa çok iyi olur. süpersinizzz

Unknown dedi ki...

Ahmet Bay, benim Kahire kalesi ile resim koydugum bir bolum yok. Baska bir blogla karistirdiniz herhalde. Eger hazrida boyle bir resim olsaydi size yollaridim ama yok ne yazik ki. Siz google'dan "citadel" diye arayarak gerekli bilgi ve resimlere ulasabilirsiniz sanirim. Umarim yanitim hala gec degildir.