Çarşamba, Ekim 17, 2007

GOK GURULTULU VE SAGANAK YAGMUR!



Hem de Kahire'de! Hem de butun gece! Uykumun arasinda duydugum gok gurultuleri gercekmis! Sabah saat altida uyandigimda cama vuran yagmur damlalarinin sesi ve gok gurultusu ile uyandim. Bu sabah biraz daha fazla uyumayi dusunmustum ama bu sesler yataktan firlamama neden oldu. Inanamadim!. Vallahi iklimler gercekten degisiyor. Esimin dedigine gore butun gece bu sekilde yagmis. Hadi yagmur yagmaya baslamisti gectigimiz yillarda da, gok gurultusunu ilk defa duyuyorum burada. Hem de uzun uzadiya ve alabildigince gurultulu. Tabii ben cok mutlu oldum. Iki gun once diyordum, "Istanbul'daki gibi yagmur yagmaz ki" buraya diye. Ama bak basladi iste. Bereket, bereket!




7 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Vay canına, ilginç gerçkten de. Ne sevinmiştir herkes :)))

Papatya dedi ki...

Allah gönlüne göre vermiş Sevgiciğim :)

Eren Süzer dedi ki...

Sevgi Teyze ben de sizin blogunuza bakiyorum.Seramic cafedeki resimde kafamı gordum.Bana googleda gorunmem için link yaparmısınız.Tesekkur ederim.Yoksa gorunemıyorum.Ben aramalarda cıkmam için link verilmesi gerekmis.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Bundan binlerce yıl önce batıda kuraklık varken doğunun yeşilliklerle bezenmiş olduğunu iddia eden bir yazı okumuştum.Ne kadar doğru bilmiyorum ama, belki de o günler geri gelir:)

Unknown dedi ki...

Selam Asli. Vallahi ben sevindim de Misirlilar alisik olmadiklari icin yagmuru pek sevmiyorlar. Yagmura gore duzenlemedikleri iciin alt yapilarini ve yasam tarzlarini bu onlara yasam zorlugu getiriyor. Hele trafikte az bir yagmur yagsa ne yapacaklarini sasiriyorlar:))

Papatya'cigim oyle oldu galiba. Hamd olsun.

Eren'cigim bu konuyu konusuruz yuzyuze.

kitchensweetkitchen, ben de oyle oldugunu duymustum. Ve sanki geriye dogru bir donus oldugu hissine ben de kapiliyorum. Buralar da belki col olmaktan cikacak bir gun. O yuzden ben burada kalmaya devam edeyim, degil mi?:))

hayat dedi ki...

Sevgi'ciğim, seni biraz korkutmuş:)ama beret yağmış buraya da çok şükür yağmaya başladı yoksa susuzluk kapıdaydı.
Kahire'ye kucak dolusu sevgiler.

Unknown dedi ki...

Aman Hayat'cigim hic korkar miyim. Korkmak ne kelime cok mutlu oldum, cok. Sevgiler