Pazartesi, Eylül 17, 2007

ILGINC BIR HIKAYE


Yazin basinda okullar kapandiktan sonra Sharm El Sheikh'de tatile gitmistik. Babamin hastalik haberini alana kadar kaldik ve haberi alip da apar topar Kahire'ye geri donerken yolda soforle ettigimiz sohbetten bir kisim aktaracagim.

Misir'da uyusturucu her yerde oldugu gibi oldukca yaygin. Okullara kadar girdigini duydum. Hatta burada icimi kadin, erkek, genc, ihtiyar herkes tarafindan yaygin olan nargilenin bile kimi kisilerce bu amac icin kullanildigini duyuyoruz. Iste bu uyusturucunun Sharm el Sheikh'in de bulundugu Sina yarimadasinda Bedeviler araciligi ile ticaretinin yapildigini soyledi sofor. Bedeviler'in cok tehlikeli, ayni zamanda cok zeki ve verdikleri sozu tutan kisiler olduklarini soyledi. Misir Israil savasindan geride kalan silahlar Israil askerlerince cole gomulmus Sinadan ayrilirlarken. Bedeviler bunlari bulup cikartiyorlarmis. Silahlilar yani. Sofor bana kucuk Chevrolet kamyonetleri gosterdi yolda giderken "bunlari goruyor musun?" dedi ."Bu kamyonetler colde kullanmak icin cok iyidirler. Bedeviler de bunlari kullaniyorlar colde, kimse yetisemez onlara, polis bile" dedi. "Bir keresinde polis operasyon yapti ve yakaladigi uyusturucu tacirlerini gotururken, diger bedeviler yetisip polisin yolunu kestiler ve polisi etkisiz hale getirip mallari ve adamlari aldilar ellerinden" dedi.

"Husnu Mubarek bu uyusturucu tacirleri ile basa cikabilmek icin bir kac yil once isin uzerine fena gitti ama geri tepti, yetkililerin elleri kollari baglandi dedi."

Hani 2005 yilinda Sharm el Sheik'de buyuk bir patlama olmustu da 60 kisi olmustu ya turizmin en civcivli zamaninda. Iste onu El Kaide degil de (ustlenmislerdi halbuki) bu uyusturucu taciri bedeviler yapmis hukumete goz dagi vermek icin. Bu olaydan sonra da hukumet peslerini birakmis simdilik bu adamlarin. Iste boyle. Dogru mu degil mi bilmem ama soforun bana anlattigi hikaye bu.

5 yorum:

Cairo @ Istanbul dedi ki...

Marakesh'te nargile kafeye gidiyorsunuz, Eleman geliyor, siparisi aldiktan sonra - Would you like have some special! diye soruyor, - Yeah, diyorsunuz nargile magic oluyor.. :))
Hurghada, Sharm, Kahire, Alex,, Bildigim nargile cafelerin pek cogunda var, acik ve net bir sekilde isteyebilirsiniz bu kadar aleni yani.. hangi ulkede bu teskilatlanmalar yokki, hepsinde var, hepsindede ayni hikaye, adamalar dunyayi yonetiyorlar..

Unknown dedi ki...

Dogru soyluyorsun Unit. Aman ne yonetirlerse yonetsinler de bizlere ve cocuklarimiza ulasamasinlar insaallah.

Papatya dedi ki...

Gercekten cok ilginc bir hikaye.. dogru olması da cok buyuk ihtimal bence. Bedevilerin colun susuzluguna, sıcagına meydan oku bır halde yasayısları, torensel cay alemleri, bir de muzikleri hep ilgimi cekmistir. Bizim standartlarımıza göre yaşamları belki "ilkel" gibi görünüyor ama akıllı insanlar oldukları kesin. İsrailde bu otantik çadırlardaki yasamlarını, çay ikramlarını bile turistlere pazarladıklarına tanık olmuştum. Ellerinde bunca silah da varsa kimden korkacaklar ki... kimse dokunamaz tabi onlara.

Verdiğin bilgiler için sağol Sevgi.

TATLI CADI dedi ki...

Çok ilginç arkadaşım ya ,bu bilgiler için teşekkürler.Ufkumuzu genişlettin valla.

Unknown dedi ki...

Bir sey degil arkadaslar. Kendimi paparazzi gibi hissettim birden:))