Perşembe, Eylül 13, 2007

HAYIRLI RAMAZANLAR


Bugun Ramazan'in ilk gunu. Hamd olsun kavusturana. Burada saatlerin ay sonunda bir saat geri alinmasi gerekirken, Ramazan dolayisi ile! gecen hafta sonundan itibaren bu uygulamaya gecildi. Gerci Sahura kalkanlar icin (benim gibi) bir sey fark etmiyor ama Misirlilar genelde sahura kalkmak yerine gece gec saat yiyip uyumayi tercih ettiklerinden bir saat daha az oruc tutmus oluyorlar! Simdi bu konuda bir araba laf soylenir de hadi soylemeyeyim. Yorumlari siz yapin.

Ramazan alisverislerinin yogunlugu nedeni ile market raflari cabuk cabuk bosaliyor gecen haftadan beri. Dun kedilerime kuru mama alayim dedim o bile bitmisti:)) Bizim bahceye de bir anne ve bes yavrusu dadandi. Ama o kadar guzel ve tatlilar ki. Badem gozluler hepsi. Bizim burasi merkezlere uzak yeni yerlesim yeri oldugundan dort yil once buraya tasindigimizda hic sokak kedisi yoktu ortalikta. Ama gecen yildan beri ortalik kedi kayniyor. Hepsi de cok guzel, cins kediler. Bunlar cok buyuk bir ihtimalle sokaga atilmis kediler. Ozellikle yabancilar evlerine aldiklari kedileri giderken yanlarinda goturmek istemediklerinden sokaga birakiyorlar. Bana bir Iran kedisi geldi mesela gecen ilkbaharda. Fume rengi, portakal rengi gozlu. Simdi bizim evde yasiyor artik. Uc kedim var ucu de ayri telden caliyor. Birisi Turk tekiri, birisi Iran'li birisi de Misirli. Tekirim 11 yasinda ve ellerime dogdu. Onun yeri baska. Arada digerlerine birer Osmanli tokadi patlatiyor ki sormayin. Aman gene kedilere daldim, cikamam daha, yazar da yazarim. En iyisi kisa keseyim.

Herkesin Ramazanini kutlarim, sevgiyle kalin.

7 yorum:

Berceste dedi ki...

Demek Misir ahalisi kedilere de oruc tutturuyor :P Koptum bunu okudugumda :) Benzetmek gibi olmasin ama Christmas'da da Ingiltere ayni hale geliyor. Sanki normalde hic yemek yenmiyor! O pisileri benim yerime de sever misin? Ozellikle de Tekir'i onun yeri ayri, tekirden guzel tur bilmem ben :)

Adsız dedi ki...

Sevgi abla hayırlı ramazanlar.Bize orada nasıl geçtiğini ramazan boyunca anlatırsın değil mi,2 yıl sonra orada oacağızya.
sevgiler.Ekin.

Unknown dedi ki...

Sevgicim hayirli ramazanlar,tabikide linkimi verebilirsin, balayindan donduk ve esim gitti ben kaldim :( vize bekliyorum :( pisileri benim icinde sev, hurmalar ne guzel gorunuyor resimde ...

Unknown dedi ki...

Tabii ki Berceste'cigim pisileri senin yerine de doya doya severim. Tekirimi de senin icin opuyorum.

Sevgili Ekin benim de niyetim buradaki Ramazani bloguma tasimak. Ilk gunleri bir atlatayim da:))

Selam Buket, pisileri sevdim bile:)) En kisa surede esine kavusmani dilerim hayirlisi ile. Mutluluklar.....

TATLI CADI dedi ki...

Arkadaşım sana da hayırlı ramazanlar Allah daha nicelerine eriştirsin tüm ailenle inşallah.Kedilere gelince,istersen kızabilir ve bana hiç bir zaman cevap yazmayabilirsin ama bu konuda ben senin gibi değilim bir kediyi 4-5 mt uzaktan sevmek aşkların en güzeli olsa gerek :)

Unknown dedi ki...

Tatli cadi sana tabii ki kizmadim. Gec yazmamin sebebi mesajini daha simdi gormus olmam. Kedi sevmeyen arkadaslarim var. Genellikle bu kucukken karsilastiklari olumsuz durumlarin korkuya donusmesinden kaynaklaniyor. Onlar evime geldigi zaman kedilerimle karsilasmamalarini sagliyorum. Ama bence kediler cok tatli...

etki alanı dedi ki...

Google de boncuk işleriyle ilgili araştırma yaparken rastladım bloğunuza.Ama kedileri görünce yorum bırakmadan gidemedim.Son günlerde bir kedi krizim var.Ama apartmanda bakılamadığı için alamıyorum.Böyle kedisi olanlara ciğere bakar gibi bakıyorum...

Yaptığım işler fas işleri.Boncuk dokuma tarzı.balıklara bayıldım,ama yapılışını çözmem mümkün değil böyle bakarak...
Sevgiler,
TüTü