Pazartesi, Eylül 10, 2007

OKUL ACILDI

Bugun Serra'nin okulu basladi. Artik dorduncu sinif ogrencisi. Bir heyecan bir heyecan. Gece ucbucukta uyanmis. Kalkmis ustunu basini giyinmis. Ben duydugum seslerden uyandim ama kalkamadim yerimden. Arada gozumu acip o gelip gectikce goruyorum kendisini. Saate bakiyorum, inanamiyorum. Olamaz, "bu kadar erken kalkinca simdi butun gunu perisan vaziyette gecirecek" diye hayiflanmaktan ben de dogru durust uyuyamadim tabii ki. Neyse Saat altida gelip beni uyandirdi uyudugumu sanarak! Ilk gun oldugu icin okula babasiyla beraber biraktik. Eve geldigimde rutin islerimi yapip yemegi de hazirladiktan sonra uzanmisim kanapeye. Derken Serra geldi okuldan ve o da kendini atti benim yanima. Beraber uyumusuz bir guzel. Sonra bende gene alarm zilleri calmaya basladi. "Eger simdi uyursa gece gene uyumaz" diye. Iki saatlik bir uykudan sonra zorla kaldirdim, yemegini yedirip verilen odevi de yaptirdiktan sonra disari cikartip bir hava aldirayim da erken yatsin diyerek bindik arabaya. Bizimkinin uyku problemi var da. Gece uyumayi sevmiyor. Haciyatmaz misali. Ben de her sene bu isi bir duzene sokmaya calisirim ama gidim gidim ilerliyoruz. Bu sene bakalim ne olacak. Basladik gene erken kalkmalara, kosturmalara.

Tum cocuklara basarili bir yil diliyorum. Allah onlari insanliga faydali bireyler yapsin.

9 yorum:

hayat dedi ki...

Sevgi'ciğim, canım iyisin artık değilmi.Serra'yada okulunda başarılar. benimkilerde aynı, gece yatmazlar sabahda çok zor kalkarlar:) sağlık olsun da okusunlar yarının başarılı büyükleri olsunlar bütün çabalarımız bunun için değilmi.
Canım ya seninle msn' dende görüşmek isterdim.
Seni ve serrayı çok öpüyorum.
Sevgiyle kalın...

Unknown dedi ki...

Hayat'cigim cok tesekkur ederim. Iyiyim merak etme. Hayat bu. Degistirilemez gerceklerin karsisinda direnmenin bir anlami yok. Hepimiz sonunda obur dunyaya gidecegiz. Yeter ki iyi tarafa gidelim!:)) Sana da okul doneminde kolayliklar ve cocuklarina da basarilar diliyorum. MSN fikrin harika. adresim sevgi_shawky@hotmail.com bekliyorum. Optum.

Cairo @ Istanbul dedi ki...

Genelde kahiredeki tum arkadaslarimizi ayni heyecan sarmis : ) sabah cocuklarla okula gitmeler, aksam uzeri okuldan almalar, tum is duzeni degisince tabi herkeste bir uyum problemi aldi gidiyor : )

Papatya dedi ki...

Sevgili Sevgi,
ne zamandir bloglari ziyaret etmiyordum. Babani vefatini yeni okudum. Gec de olsa bas sagligi dilemek istedim. Allah rahmet eylesin...

Serraya da okulda basarilar...
sevgiler,
Papatya

Unknown dedi ki...

Selam Umit, artik idmanliyiz, cabuk alistik yeni duzene. Allah sana da gostersin insaallah bu sevincleri.

Unknown dedi ki...

Sevgili Papatya, tesekkur ederim. Ben de merak etmeye baslamistim seni, gorunmuyorsun hic diye. Ben arada bir ziyaret ettim seni ama yazmadan, cabucak.

Darisi Maya'nin basina hayirlisi ile.
Sevgiler.

Cairo @ Istanbul dedi ki...

inchaallah, ;)

TATLI CADI dedi ki...

Amin inşallah canım arkadaşım.Çünkü çocuklar ümittir,sevgidir karşılıksız ve gelecektir.
Uyku problemi için nacizane bir önerim var bi dene bakalım nolicek küçük hanım için(Allah Nazardan saklasın)uyumadan önce menüye ayran koy bak bakalım dayanabilecek mi.Hadi kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Selam Tatlicadi, ben ona arada "uyku cayi" adi altinda cay bitki caylari yapiyorum. Kendisi de istiyor, "bana uyku cayi yaparmisin anne" diye ama ayrani cok sevmesine ragmen yatmadan once denemedik. Gerci bu yil umdugum gibi daha bir duzene girip erken yatmaya basladi. Umarim boyle devam eder. Onerin icin cok tesekkurler, ihtiyacimiz oldugunda deneyecegim.