Cumartesi, Nisan 07, 2007

HAVADA HAMSIN VAR


Buralarda daha once hakkinda yazdigim hamsin basladi. Elli gun suren sicak ruzgarlar, ama oyle her gun degil, araliklarla elli gun. Bu sicak ruzgarlar colun kumunu kaldirip ustunuze ativeriyor! Bu sabah da uyandigimda pencereden gelen ruzgar sesi ile disari baktim ki hava kumlu. Terasa cikip fotograf cektim bakalim dedigimi yansitacak mi? Boyle gunlerde evden disari cikmamak en akillica is. Hem sicaktan bunalir hem de cigerlerinize ve gozlerinize kum kacmasina engel olamazsiniz. Fotograf cekmek icin terasa ciktigimda da kapiyi acar acmaz gozume girdi kumlar zaten ve cok cabuk isimi bitirip hemen iceri kactim. Bu gunku hamsin aslinda hafif bir taneydi. Bazan oyle oluyor ki gokyuzu sapsari oluyor. Araba ile giderken asfalt uzerinde ucusan kumlari gorebilirsiniz. Mevsimin ilerlemesi ile de sicaklik da orantili olarak artiyor. Bu zamanlar gene idare edilir bir sicaklik oluyor ama Mayis ayinda hamsin estiginde sicaklik da daha bir dayanilmaz olacak.


Kapinin onunu soyle bir supurup kumlari bir araya topladim fotograf icin. Dedigim gibi bu hafif bir hamsin.

8 yorum:

Berceste dedi ki...

Ben biliyorum o kumuuuu, piramitlere gittiğimde pantalonuma sıvaşmıştı da temizleyene dek canım çıkmıştı! Yıkanana dek gitmedi, o kadar ince! Bir de eve geliyorsa yandınız :( Adı hamsiyi andıran rüzgar diye kalsın aklımda :)

Berceste dedi ki...

Havadaki hamsin yüzünden Sevgi buralara gelemiyor galiba :(

hayat dedi ki...

Sevgicim hamsin devam ediyor galiba nerelerdesin unuttunmu bizi bekliyoruz.
Kahire'ye selam ve sevgiler...

Papatya dedi ki...

Nerelerdesin Sevgi?

Adsız dedi ki...

alev'in sitesini hacklediler herhalde, acaip bir sayfa aciliyor linkine basildimi sevgi, umarim seninkide hacklanmemistir.

neyse bi bakayim dedim neler yapiyorsunuz diye =)kendinize iyi bakin.

Unknown dedi ki...

Selam Cem, ben de bakmistim Alev'in sayfasina ve herhalde kapatti diye dusundum. Neyse Alev sanirim hafta'ya gelecek, o zaman sorarim kendisine. Benim site'de simdilik! bir problem yok galiba. Senin de siteni kapattigina uzuldum. Daha izleyecegim filimler vardi. Neyse saglik olsun. Umarim senin icin de her sey yolundadir artik...

Unknown dedi ki...

Papatya geldim geldim ama senden de umidi kesmistim hani. Nereye gittin diye merak ettim ve sonunda belki de artik yazmayacaksin dedim. Ama notunu gorunce cok sevindim. Sen de hosgeldin..

Nihat Akkaraca dedi ki...

Bugün bizde esen rüzgar da ilginçti. hamsin rüzgarları buralara kadar geldi sanırım. Donuk bir gökyüzü, şimdiye kadar hiç görmediğim yönden esen bir rüzgar vardı. Ama kum yoktu. Buraya gelinceye kadar kumlar Akdeniz'e dökülmüş olabilir.