Salı, Mart 27, 2007

BIR OZEL GUN


Burada bahar havasini coktan yasamaya basladik. Artik bahcede oturup kahvaltimizi yapip gunesin tatli, yumusak rehavetini kemiklerimize depoluyoruz. Agaclar ciceklenmeye, kuslar otmeye, kedi nufusu artmaya basladi! Uzun zamandir yazmayi planladigim bir suru yazi vardi ama ne yazik ki bilgisayarima giren visrusler yuzunden yazamadim. Dun aksam esim temizledi de hemen oturdum yazmaya. Sicagi sicagina yazacaklarim artik eski tadinda degil ama gene de doktureyim bir seyler de elim alissin yeniden yazmaya.

Gecen hafta, 21 Mart tarihinde burada "anneler gunu" kutlandi. Misir'da anneler gununun tarihi bu. Ilk yillar bana gerip gelmisti ama artik alistim kizimin sayesinde. Okulda hazirladigi kartlari, siirleri bana o gun sununca zaten hangi gunun anneler gunu oldugunun ne onemi var! O gun okullar da yarim gun egitim verdiler. Serra da bana "anne o gun bir isin var mi? Ben eve erken gelecegim, seninle basbasa olmak istiyorum" dedi. Ben de bir isim olmadigini, onu bekleyecegimi soylemis, onunla beraber disarida yemek yemeyi planlamistim. Gun geldi kucuk hanim eve geldi saat iki sularinda ve her zaman yaptigi gibi dogruca televizyona gidip acti ve seyretmeye koyuldu. Ben "hadi gel disarida yemek yiyecegiz basbasa" dedikce o yorgun oldugunu evde oturmak istedigini soyledi. Bu arada bana hediyelerini bir gece onceden vermisti. Onun kendi eli ile yaptigi seyleri bana hediye etmesi beni cok mutlu etti tabii ki. Neyse isin ozeti, anladim ki bizim afacan benimle basbasa olmayi o gun saat beste eve gelecek olan arapca ogretmeninden kurtulmak icin bahane etmis. Ben arapca dersi almaya mecbur oldugunu soyleyince o da benimle basbasa olmak fikrinden vazgecmis anlasilan! Cocuk iste!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Anneler gunun o zaman simdiden kutlu olsun sevgi =), bu arada tiklayip ziyaret ettigin her siteye dikkat et, hatta listendeki linkere bile. Bazi bloglarda bile virus var haberin olsun.

Ayrica esine soylersen sana webroot yuklesin pc'ne birde nortonun en son antivirus programini. Ikisi oldumu kolay kolay pc'ne virus girmez. Veren siteleri aninda uyarip engeliyor bu 2 program cunku.

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim Cem, hem kutlaman hem de uyari ve onerin icin. Notumu aldim, soyleyecegim esime.

Berceste dedi ki...

İngilizlerin o bölgeden geçtiği belli oluyor :) Anneler günü burada o tarihte kutlanıyor. Neden diye sormayın, ben de bilmiyorum! Herşey aykırı ve kendilerince ya, ondan olsa gerek :P

Unknown dedi ki...

Ben de niye bu tarihte kutlaniyor diye merak ediyordum, demek Ingiliz'lerin mirasiymis:) Sagol Berceste..