Çarşamba, Mart 28, 2007

ANADOLU ATESI BIR KEZ DAHA YANDI KAHIRE'DE


Asagidaki haber www.haberler.com dan alinmistir.

"ANADOLU ATEŞİ, YERYÜZÜNÜN EN BÜYÜLÜ DOĞAL SAHNELERİNDEN BİRİ OLAN GİZZA PİRAMİTLERİ'NİN OLDUĞU BÖLGEDE GÖSTERİSİNİ SERGİLEDİ. Şimdiye dek sadece Pink Floyd konseri ve Aida Opera için açılan bölgede toplanan 4 binin üzerinde seyirci, Anadolu Ateşi'ni ayakta alkışladı. Daha önce iki kez Mısır'da gösteri yapan Anadolu Ateşi, gösteriyi daha önce üç kez izleyen Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in eşi Suzan Mübarek'in ısrarıyla alınan özel izinle sahneye çıktı. Sadece özel günlerde ışıklandırılan piramitler, gösteri için büyüleyici bir atmosfer oluşturdu. Mısırlı sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Anadolu Ateşi, gösteri boyunca alkışlar arasında danslarını sergiledi. Dün gece bir kez daha piramitlerin önündeizleyicilerle buluşan grup, daha sonra Mısır'ın önemli merkezlerinden İskenderiye ve Şarm El Şeyh'te üç gösteri daha sunacak."

Daha onceki iki gosteriyi de izlemistim. Ilk gosteri iki yil once Opera Evi'nde olmustu. O zaman da gosteriyi Piramitlerde yapmak istemislerdi ama sahnenin boyle bir gosteriyi tasiyamiyacagi soylenerek izin verilmemisti. Opera'daki sahneye gore ekip daha dusuk sayida dansci ile gosteriyi sunmustu. Gecen yil yapilan gosteri ise tarihi Citadel kalesinde acik havada kurulan sahnede yapildi ve cok guzeldi. Bu yilki gosterinin Piramitlerde yapiliyor olmasi ucuncu kez toplulugu seyretme arzumu kamcilamisti tabii ki. Yalniz ben degil Turk olarak, Misir'lilar da tekrar tekrar seyrettiler ayni gosteriyi. Esim gecen aydan itibaren biletleri aldi, Serra'yi da goturecektim bu yil, gorsun tanisin danslarimizi diye. Ama ne yazik ki Serra o gun okulda hasta olmus, karin agrisi ile atesli bir vaziyette geldi eve. Baktim gidilecek gibi degil, eve bizleri almak uzere gelen esime telefon edip durumu anlattim. O bana sen git ben Serra ile kalirim dedi, ben ona sen git ban kalirim dedim. Sonucta hic birimiz gitmedik. Kader kismet!..

Misirli arkadaslarin dediklerine gore muhtesem bir gosteri imis. Bayagi da Turk izleyici varmis bu sefer, ve oyundan sonra "TURKIYE" diye tempo tutmuslar, pek hos bir atmosfer olmus.

Ertesi gun de elcilik konutunda toplulugun serefine bir "resepsiyon" duzenlendi ve herkes davet edildi. Ben Serra'yi rahatsizligindan dolayi okula gondermedigim icin gitmedim.

Daha Misir'a yerlesmeye gelmeden once 2000 yilina girdigimiz yilbasi gecesi de Kahire'de kayinvalidemde idik. O zaman da cok sevdigim Sting'in konseri vardi Piramitlerde. Ona da gidememistim! Kader kismet!..

2 yorum:

Leyleğin ömrü dedi ki...

Pasha'da duymuş ama biletler tükenmiş. Pek üzüldü. Aslında aylar önce ben ilanı görmüştüm ama unuttum. Tabii bunu ona söylemedim :))

Aslı Cin dedi ki...

Umarım bir dahaki konsere gidebilirsin eminim büyüleyici olacaktır. Burada da Efes Antik te yapılan gösterilerin tadına doyum olmuyormuş.:)