Perşembe, Ocak 18, 2007

GECIKMIS YILBASI YAZISI

Resimleri daha yeni bilgisayara aktardigimdan bu yaziyi yazmak da bu gune kismet oldu. Yilbasinda komsularimizla beraber ailece coluk cocuk bir araya geldik. Serra'nin istegi uzerine daha onceki yillarda oldukca ufak boyda olan cam agacimiz yerini buyuk bir tanesine birakti. Serra'ya gore agac buyuk olunca Noel Baba'nin getirecegi hediye de buyuk olurmus. E mesaj alindi tabii ki!..

Bu panoyu Serra okulda sanat dersinde yapmisti, ben de hemen yeni yil susu olarak kullandim. Sakliyorum bundan sonraki yilbaslari icin de.

E bizim buralarda yilbaslarinda kar falan yagmadigindan biz kutlamamizi bahcede oturarak yaptik. Aslinda tabii ki hava soguktu ama onu da mangalda yaktigimiz ates ile isinarak gecistirdik. Soguk havada atesin onunde isinmak gercekten cok hos bir duygu.


Danssiz yilbasi olur mu. Arap muzigi esliginde dans eden sevgili komsularim. Resimdeki yakisikli, kizimin en iyi arkadasi Omar, annesiyle dans ediyor.

Icerideki yemek masasinin ustu hazirladigim cesit cesit meze ve salatalarla doluydu. Ana yemek olarak da mangalda et vardi. Ama gecenin ozel yemegi komsumun hazirladigi midyelerdi. Onlari da mangalda pisirerek afiyetle yedik. Gercekten cok nefistiler.

Bir cok insan gibi biz de yeni yili yeni umutlarla, iyi dileklerle, nese icinde karsiladik. Allah umutlarimizi sondurmesin!...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bak bak noelide kutluyolar misirda, iyice kafirlesmisiniz siz, ALLAH size akil fikir versin =P

saka saka =)

eeee, hala sayfanin basliginda misir resmi felan yok, yoksa daha ugrasmadinmi yoksa ugrasipta olayi cozemedinmi?

Unknown dedi ki...

Cem Misir'da Noel tabii ki kutlaniyor. Katolikler tarafindan Aralik'in 25'inde. Bizim kutladigimiz Yeni Yil, 31 Aralik gecesi. Serra da hediyeleri cabuk almak icin "ayin 25'inde geliyor Noel Baba" dedi tutturdu. Ben de "hayir bizim Noel Baba 31'inde geliyor" dedim. Neyse ikna oldu da bekledi cocuk. 7 Ocak'ta da daha once belirttigim gibi Koptlarin kutlamalari var.

Resim icin henuz ugrasmadim. Bakalim ne zamana kismet. Belki yarin, belki yarindan da yakin olabilir mesela....