Salı, Aralık 26, 2006

ETKINLIKLER


Daha once ayni konuyu yazip resimleri yukledigimde tam yayina sokacaktim ki elektriklerin saniyelik kesilmesi ile yaptiklarim ziyan oldu, cok kizdim ve ayni gun tekrar ayni seyleri yazmak istemedim. Ondan sonraki gunlerde de gozlugumun camini tutan vidasi kayboldugundan gozluksuz kaldim. Bugun kendimi hazir hissediyorum yeniden yazmak icin ve basliyorum kaldigim yerdeeen ….

Aralik ayi otellerde, okullarda, kluplerde bir takim etkinliklerin yogunlukla yapildigi bir aydir. Hem Noel hem Yilbasi hem de Kurban Bayrami dolayisi ile yogun alisverisler oldugundan kermesler, pazarlar duzenlenir. Kermesler yardima muhtac kuruluslar icin, korler dernegi, kanserli cocuklar, yetimhaneler, ozurluler …. gibi, duzenlenir. Kermeslerde fiyatlar da ucuz oldugundan insanlar hem alisveris yapip ihtiyaclarini karsilayabiliyorlar hem de toplanan yardimlara alisverileri ile katkida bulunabiliyorlar.

Okullarda da yeri yil olmasindan dolayi cocuklar icin bir takim etkinlikler duzenleniyor. Bunlardan biri de kizim Serra'nin gittigi okulda gecen hafta sonu yapildi. Yapilan duzenleme ile oyun yerleri, el becerileri, yetenek gosterileri, spor etkinligi (futbol), alisveris, yemek, cay kahve icilecek yerler cok guzel ayarlanmisti. Cocuklar hem oynadilar, hem alisveris yaptilar, hem istedikleri etkinliklerde emeklerini sergilediler. Hava da guzeldi. Biz anne babalar da cay ya da kahvelerimizi yudumlayarak onlari izledik.


En cok ragbet goren oyun yeri tabii ki sisme kaydirak idi. Cocuklar kaymak icin yukari tirmanirken karincalar gibiler, yukari cikip kendilerini asagiya attiklarinda ise birer super cocuk!!...



Cocuklar un ve tuzdan yapilmis hamurlara sekil verip sonra istedikleri gibi boyadilar.

4 yorum:

hayat dedi ki...

merhaba sevgicim,ne güzel çocuk larımızın okul etkinliklerin de onların yanında olmak ve izlerken bir demli çay içmek afiyet olsun arkadaşım.serranın yanaklarından öpüyorum.Hayırlı bayramlar ve iyi yıllar diliyorum

Unknown dedi ki...

Tesekkurler Hayat'cigim, ben de sana hayirli bayramlar ve iyi yillar diliyorum. Ayrica Bayram ziyaretinde de bulunacagim.

akçahan dedi ki...

Bence de çok hoş bir duygu çocukların etkinliğini izlemek, heyecanlarını paylaşmak.

Size hayırlı bayramlar ve mutlu yıllar diliyor, Serra'yı öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Sana da hayirli bayramlar ve mutlu yillar Akcahan.