Perşembe, Ekim 26, 2006

BAYRAM KURABIYESI: KAHK

Butun buyuk sehirlerde oldugu gibi bayramda Kahire de bosaldi. Ayni Turkiye'deki gibi burada da millet tatil yerlerine akin etti. Biz Kahire'de kaldik. Kayinvalidemlere gittik. Kendisi zaten cok yasli, bir de bayramin ikinci gunu bir yas daha aldi! Ailecek dogum gununu kutladik. Masaallah 92 yasinda simdi.

Neyse burada da bayramlar tatillerin yani sira aile ziyaretleri ile geciyor, beraber yemek yeniyor, caylar, kahveler derken bayram tatlisi diyeceksiniz, amma bayram tatlisi degil de "bayram kurabiyesi" diyecegim ben. Adina "kahk" denilen kurabiyeler her yerde bayramdan birkac gun once satisa cikiyor. Dukkanlarin onu daglar gibi kahk yigiliyor. Ve istisnasiz herkesin evinde kahk yeniyor bayramda.

Kahk sanki bizim un kurabiyesine benzeyen ici ya ceviz, ya kurma, ya lokum ile doldurulan ya da sade olarak yapilan uzeri de pudra sekeri ile kaplanmis bir kurabiye.

Bizim evde de tabii var bu kurabiyelerden ve ustune bir de hediye geliyor. O kadar kurabiyeyi nasil tuketecegim bilemiyorum. Oyle cok yiyen insanlar da degiliz hani!

14 yorum:

Berceste dedi ki...

Hani bize, hani bize? Bari tarifini yolla :)

Unknown dedi ki...

Bir dahaki Bayrama gelin de size de yedirelim Berceste. Tarifini de bulup yollayacagim sana.

Berceste dedi ki...

Bir dahaki Bayrama Turkiye'de olacagiz insallah ! Siz de tatlinizi alip geliniz :)

akçahan dedi ki...

Sevgi Merhaba!

Blog adesini unutmuşum, bloggerdan Kahire olarak arayınca bulmuş oldum. Bayramın 3.gününden itibaren Kahire'de olan bir arkadaşımız geldi biraz önce ve senden ve sitenden bahsettim, kulak çınlattık. Blog adresini vereceğim, geçmiş bayramın mübarek olsun.

Birsen Şahin dedi ki...

"Geçmiş olsun" dileğin için çok teşekkür ederim kahire'li dostum. Uğramana çok sevindim. İyileşiyorum, ama tedavim devam ediyor.

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgi abla,
Valla cok guzel gozukuyorlar olsada yesek :)))
Bide guzel dizmissin onlari gel beni ye diyorlar :)))

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Merhaba Akcahan, yeniden gorustugumuze cok sevindim. Senin linkini de sayfama ekleyecegim. Elimin altinda olursa ben de daha cok ziyaret edebiliyorum sevdigim siteleri. Gecmis bayramin kutlu olsun der hayirli gunler dilerim.

Unknown dedi ki...

Sevgili Birsen hasta hasta geldigin icin cok tesekkur ederim, iyilesiyor olmana sevindim. goeusmek uzere sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Nilgun'cugum, hosgeldiiiin. Kurabiyeler dizili geldi ben dizmedim. Burada o isi cok guzel yapiyorlar. Marketten salam alsan da ortaya cicek gibi bir desen cikabiliyor bazan:) Bir dahaki geldigimde getireyim canin cektiyse. Cok opuyorum.

akçahan dedi ki...

Tekrar Merhaba

Mısır gezisi izlenimlerini aktardığım blogumda, Mısır da hayatı öğrenmek isteyenler için blogunu link olarak belirttim biraz önce. iyi günler dileği ile.

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim Akcahan, ben hatlardaki yavaslik yuzunden senin linki bir turlu ekleyemedim. Umarim en kisa surede duzelir hatlar.

Unknown dedi ki...

Merhaba Fatma, Kahire'yi daha once gordunuz mu bilmiyorum bu yorumu yaparken ama buyuk hayallere kapilanlar husrana ugrayabiliyorlar, veya tersi olup once begenmeyip kacmak isteyenler sonunda asik olup ayrilmak istemiyor. Ziyaretiniz icin tesekkur ederim.

Birsen Şahin dedi ki...

Teşekkür ederim sevgi. Umarım birgün benim hayalimi gerçekleştirmeye zamanın olur. hani senden Kahire müzesi girişinin bir fotoğrafını istemiştim. Çok mutlu olurum inan. Mest etmişti o müze beni zaten.

Bu arada sayfama geldiğinde, linklerimin üzerinde, son haber başlığının altında bulunan reklamlara tıklamanı da rica edeyim, boş geçme ltf.

İyilikler dilerim

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Roman tadında ve belgesel değerinde yazılarınız için çok teşekkür ederim.

Türkiye'den sevgi ve saygılarımla