Çarşamba, Eylül 06, 2006

OKULLAR ACILDI

Dun kizimin okulu da acildi. Bu sene ucuncu sinifa gidiyor. Gecen yillara oranla daha fazla heyecanli ve okulu ozlemis. Dun okulun ilk gunu oldugu icin sabah ailecek okula dogru yola ciktik. yarim saatlik bir araba yolculugundan sonra okula vardik. Bizim gibi butun veliler gelmisler, herkes bir heyecanli bir sevincli ki sormayin gitsin. Ben sahsen cok duygulaniyorum boyle okulun ilk gunu kizimi goturdugumde. Her yil onun biraz daha fazla buyudugunu ve daha fazla bilgiye kavusacagini dusunerek, gozlerim yasararak, ogretmeninin onderliginde, arkadaslari ile tek sira halinde bahceden sinifa dogru gidisini izliyorum. Allah butun anne babalara boyle sevincler, butun cocuklara da okula gitme sansi versin! Orada bahcede cocuklari seyrederken benim o gozume hala kucucuk gorunen kizim bir de baktim ki abla olmus, daha kucuk siniflarin yaninda bayagi bir buyumus gorundu gozume. Orada yalniz cocuklara degil benim gibi cocuklarinin okul heyecanini paylasan diger velilere de bakarken onlarin da en az benim kadar duygulu ve heyecanli anlar gecirdigini gordum. Misirli ana babalarla bizlerin ne kadar benzer oldugunu dusundum, sonra belki de butun dunyada boyledir diye dusundum. Acaba bu duygu yogunlugu sadece bu bolgeye has bir olgu mu diye de aklima gelmedi degil.
Belki batida da ana babalar ilk gun cocuklarini okula goturuyorlar ama bizim kadar duygusallik yasiyorlar mi acaba diye dusundum. Sorunun cevabini belki bir gun ogrenirim. Belki bosuna bir merak ama merak ettim iste!

13 yorum:

fatih dedi ki...

blogunuza dün rasladım ve hemen feedreader ma ekledim. umarım bir gün oralara gelmek banada nasip olur diyorum.
bütün yazılarınızı okumadım ama boş bi vakit bulunce ilk yapacağım iş olacak.
iyi günler..

Adsız dedi ki...

merhaba sevgi,seni hep aramayi dusunuyorum ama bir turlu basaramiyorum.bu arada turkiyedeydim yeni dondum.3 hafta kaldim.sicaklari atlattim zannettim ama orda da baska turlu bunaltici sicakla yuzlestim.gitme sebebimse oturma izni vermediler bana.sebepsiz yere.hatun bana yeteri kadar kalmissin don ulkene dedi acikca.neyse gidip dondum ben de.ailemi ve arkadaslarimi gormus oldum.5 gun oldu geleli.kizin icin hisseettigin heyecanin hayatta yasanacak en guzel heyecanlardan biri oldugu acikca belli anlatisindan.Allah hayirli ve uzun bir gelecek versin kizina..sana ve esine de bu gelecegi gormeyi.en kisa zamanda gorusmek dilegiyle..

arzu

Unknown dedi ki...

Fatih BEy, ilginize cok tesekkur ederim. Ben de sizin blogunuza baktim bu vesile ile. Cok sevdigim Karadeniz'in dogasini blogunuzda gorunce cok sevindim. Iyi gunler

Unknown dedi ki...

Arzu'cugum, iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Ben seni arayacagim.

Leyleğin ömrü dedi ki...

Güzel bir sene geçirir insallah benim fıstığım. Onu benim için öp lütfen.

Unknown dedi ki...

tesekkur ederim Alev ablasi. Sonunda bugun resim yukleme isini becerdim. Ama konu ile ilgili resimlerim henuz bilgisayarimda yok. bir de gecmis yazilara resim ekleyebilirmiyim dersin.

Leyleğin ömrü dedi ki...

onu araştırayım, Eylül toplantınız nasıl geçti?

Adsız dedi ki...

Slm Sevgi, daha oncede ziyaret etmistim sayfani, hatta ilk actigin gunlerde alev arkasin sayfasindaki tanitim araciligiyla ve 3 aya varan bi araliktan sonra tekrar blog aleminde neler var neler bitiyor gezerken sayfana geldim.

Yesilenme olayi anlatigin gibi cabuk olmus, cunku hatirliyorum onun hakinda bir yazi daha oncede yazdigini.

2. Ramses'in heykelinin tasinma olayida ilginc, bence bazi seyleri orginal ortaminda biraksalar tarih acisindan daha cok onem tasir diye dusunuyorum.

Kizinin ilk gun okul heycanini insallah bir gun onun universite diploma torenindede yasayip sonra torunlariniz ilk gun okul heycanlarini gorursunuz. =)

Ben uzun suredir Amerikada bulundum ve gordugum kadariyla burdada ayni heycani aileler yasiyor, bir donem irak'tada okul zamanina denk geldim ordada gordum, yani sanirim dunyanin her yerinde anne ve babalar ayni.

alev'e sormus oldugun sorunun cevabida evet eski postlarinada resim ekliyebiliyorsun. Sadece yapacagin eski yazilarindan hangisine resim koymak istersen o yazinin uzerine tiklayip "edit" secenegini sec ve ondan sonrada resmini ekle yazinin hangi kisimlarina istiyorsan.

Onceden ama bi 'preview'e tiklayip bak onceden save'e tiklamadan, hani ne olur ne olmaz diye.

Unknown dedi ki...

Selam Cem, tekrar gorustugumuze sevindim. Blogumu hatirlaman cok guzel. Kizimla ilgili iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Darisi basina diyeyim. Resim koyma ile ilgili verdigin bilgi icin de cok tesekkur ederim. Vakit bulur bulmaz resimleyecegim blogumu.
Tarihi eserlerin yerinde kalmasi konusundaki fikrine aynen katiliyorum. Her sey kendi yerinde daha anlamli. Yeryuzundeki butun eserler orjinal yerine donse muzelerde bayagi bir degisiklik olurdu herhalde.
Bu arada ben de senin bloguna ugradim ve bir mesaj birakmak istedim ama beklemeye alindim galiba. Gorusmek uzere....

Adsız dedi ki...

Slm tekrardan Sevgi. Rica ederim, blog hakkinda baska sorularin olursa banada cekinmeden sorabilirsin.

Sayfamdada mesajlar benim onayim olmadan cikmiyor, o secenegi sectim hani bazi abudik-gubudik mesajlar gelebilir diye ama simdiye kadar sildigim bir mesaj olmadi mesaj birakanin istegi disinda.

Bu arada unutmusum demeyi, amerikada ilk gun okula goturur gibi burda aileler birde universitede okuyacagi yerdeki evine/campuse yerlestirmeye goturuyor. Ondada cok aglasiyolar =)

bende ilk okul gunu heycanini benim askim dedigim yegenimle yasadim bile ama sanirim kendi cocugumla daha bi farkli olacak.

Dileklerin icin tesekkurler =)

Birsen Şahin dedi ki...

Bana özellikle Kahire Müzesi girişini fotoğraflar mısın bir gün? Hani girişin ortasında bir yer var, oturulur kenarlara, oradan müze girişini izlemek çok keyifli.

Unknown dedi ki...

Tamam Birsen, resimleyecegim. Ama biraz vakit alacagi kesin:))
Sevgiyle kal

Birsen Şahin dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Sabıesızlıkla bekliyorum.