Cuma, Ekim 26, 2007

ARKADASIM BAY ARKADASIM KUS


Arkadasim Baykuuuus. Son zamanlarda bizim buralara bir baykus dadandi. Ilk kez onu komsumun catisinda gordum. Gelip oturmus ve puuuh, puuuuh diye otuyordu. Hemen cama cikip selamladim. Oyle bana bakti. O gunden sonra haftada bir yada iki kere geliyor. Ayni yere konup oterek sanki beni cagiriyor. Ben de her defasinda cama cikip onunla konusuyorum. Bakisiyoruz karsilikli. Dun yine geldi. Sesini duyar duymaz, "arkadasim geldi" diye firladim cama, ama bu sefer fotograf da cekeyim dedim. Ne yazik ki makinam cok detayli olmadigindan yakinlastirma yapamadim.


9 yorum:

Adsız dedi ki...

Ilkoncelikle gecmis Ramazan/Seker bayraminiz ailecek kutlu olsun Sevgi ve asil en guzel bayramimiz olan Cumhuriyet bayraminizda tabiki =)

Yaslilar baykusun konup otugu evden olu cikar derlerdi ben ufakken. O yuzdende genelde baykus ugursuz bilinir diye biliyorum ben.

Unknown dedi ki...

Selamlar Cem, uzun zamandir yoktun gene. Senin de bayramlarin kutlu olsun. Ben de duymustum baykusun ugursuz oldugunu( hani kedi de nankordur ya). Ama degisik milliyetlerden insanlari tanidikca bu saptamalarin sadece bizim millete ait oldugunu gordum. Tanidigim yasli bir Fransiz bayanin evinde surusu ile baykus resimleri ve figurleri var. Bence ugursuz ve nankor olan asil bizleriz:))

Adsız dedi ki...

"Ama degisik milliyetlerden insanlari tanidikca bu saptamalarin sadece bizim millete ait oldugunu gordum."

yo, ben cogu degimleri burda'da duyuyorum, merdiven alti gecmeme, kara kedi misali =) Bakykus'un ugursuz oldugunu soyleyen Amerikali bile gordum.

"Bence ugursuz ve nankor olan asil bizleriz:))"

seni pek bi Turkiye'yi ozlemis gordum =P

her ulkenin nasil batil inanclari varsa, ugursuzu ve nankorude vardir, bunu sirf kendimize yontmiyalim =)

Unknown dedi ki...

Bizim millete ait saptamalar derken, tum batil inanclari kastetmemistim. Sana olan cevabimda belirttigim hayvanlar icin yani kedi ve baykus icin soyledim o sozleri. "Ugursuz ve nankor bizleriz" derken de ben asla Turk milleti icin sarfetmedim bu sozleri Cem. Genelde insanogluna atfen soyledim. Rica ederim. Insana has her davranis ve her duygu her milletten insanda var tabii ki. Yani o kadar yazilarimi okuyorsun beni hic anlamamissin Cem. Askolsun. Pehhh:))

Adsız dedi ki...

'"Ugursuz ve nankor bizleriz" derken de ben asla Turk milleti icin sarfetmedim bu sozleri Cem. Genelde insanogluna atfen soyledim.'

Fransiz yasli kadinin baykus aski arkasina 'ugursuz ve nankor asil bizleriz' lafi gelince dedim herhalde bizleri-turkleri kastediyorsun =)

'Yani o kadar yazilarimi okuyorsun beni hic anlamamissin Cem. Askolsun. Pehhh:))'

arada seninde beni anlamadigin oldu ama ben bak hic pehlemedim sana =P, saka bi yana, internet uzeri ozelikle yazilan yazilarla insanlarin kisiligi pek anlasilmadigini kotu bi deyenimle gec anlasam'da, senin iyi biri oldugunu ve hala gecmisine/gelecegine bir turk olarak sahip cikanlardan'da biri oldugunu biliyorum.

O yuzdende sayfanin hala takipcisiyim. =)

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim Cem. Haklisin internet ortaminda yanlis anlasilan cok seyler olabiliyor. E sen ne zaman yazmaya basliyorsun artik? Yaz da okuyayim.

Adsız dedi ki...

aslinda dondum gibi bisey sevgi =),
sayfadam'dan ayrilik mesaji kalkti.

ailecek size iyi hafta sonlari =)

buketandhakan dedi ki...

Bende karsi apartmandaki kedilerin resimlerini cekmeye calismistim Basel deyken o geldi aklima :) dusun karsi apartmandan biri yari beline kadar sarkmis resim cekiyor kedilerde pur dikkat bana bakiyordu :) bloga koymustum herhalde :) hersey yolunda umarim oralarda..
sevgiler saygilar

hayat dedi ki...

Sevgi'ciğim, nasılsınız.
Bir merhaba demek için uğradım.
Görüşürüz canım iyi akşamlar...