Perşembe, Mayıs 17, 2007

BULBUL'UN SESI RADYOSU

Bir aydir hic bir sey yazmamisim, yazamamisim!.. Gerci bunun onbes gunu Istanbul'da gecti. Geldikten sonra da valizleri ac, yerles, Serra'yi yeniden okula isindir falan derken vakit gecti.

Geldigimden beri burada once aylik toplantimizi yaptik, ardindan seramik sanatcisi bir arkadasimin calismalarini sundugu serginin acilisina katildim, bir de burada hapis yatan Turk mahkumlarin ziyaretine gittim. Bu konularda ayri ayri yazacagim onumuzdeki gunlerde insaallah.

Ben Turkiye'de iken soyle bir etrafima baktim. Insanlari inceledim, mutlu oldum. Hemen her yil Istanbul'a gitmeme ragmen bu sefer hissettiklerim cok baskaydi. Cok da guzeldi. Yurt disinda iken duydugum haberler karsisinda her ne kadar yogun duygular yasasam da, kotu haberler karsisinda her ne kadar moralim bozulsa da insanin kendisine ait olan bir vatanda yasamasi ne kadar guzel! Kahire'de ne kadar mutlu olsam da gene de bir yabanciyim. Yabanci olmamin avantajlarini da kullanmama ragmen Istanbul'da iken cok mutlu oldum. Hani "Bulbulu altin kafese koymuslar, ah vatanim demis" sozu cuk oturdu bana simdi.

Etrafima baktim demistim, baktim ve dusundum, yuregimden su cumleler gecti; "Zengin, fakir, simitci, sofor, is adami, musluman, yahudi, hristiyan, Istanbullu, Urfali, Trabzonlu, Izmirli, iyisi kotusu, acigi, kapalisi, hepsi benim insanim. Bu vatan ustunde yasayip, ayni havayi soluyan, ayni ekmegi yiyen, ayni suyu icen farkli kultur karisimlarindan olusan bir kulturun mirascilari olan bizler, biz biziz. Biz bir aradayiz ve yabanci degiliz!" Insanlara bakarken sanki her birini ailemin birer ferdi gibi hissettim. Bir elin parmaklari gibi. Birini acitsan butun kolun acir. Bir vatan sahibi olmanin, icinde baris icinde yasamanin kiymetini bilmemiz gerekiyor. Bilmeyenleri de zorunlu olarak yurt disinda bir yil yasamaya mecbur etmeli!

Iste boyle... Yurt disinda yasamak insani nasil yapiyor ama!!.....

6 yorum:

ilkers dedi ki...

Yaşanacak yer değil mısır. Umarım en kısa zamanda vatanına kavuşursun.

http://ilker1976.blogspot.com/2007/01/sharm-kahire-msr-happy-new-year.html

Unknown dedi ki...

Merhaba Ilkers, Amerka'da, Ingiltere'de, Fransa'da da olsam ayni seyi dusunurdum. Yani sorun Misir'da olmak degil. Ki ben burada olmaktan memnunum zaten.

Adsız dedi ki...

Bir zamanlar falcı garanti bankası müdürü olan hanımefendiyle iddialaşmam neticesinde mısır merakım ortaya çıktı. neyseki googlede kahire yazınca ilk sayfada sevgi hanımı buldum. al sana bedava rehber... sanki geziyormuşcasına anlatıyordu... yav uzun uzadıya sohbetten sonra müdür hanım sen mısırda yaşayacaksın dediydi. bende ne işim var orda falan derken iş iddiaya bindi. aynı mevzuya başka yerlerdede karşılaşınca dumura uğradım. ama bir soru işareti aklımda kaldı hep.. hele fethiye bırakılırda toz yutmaya mısıra gidilirmi? hele hele mısırdakiler ah memleketim derken??? biri beni durdursun canım!!!

Aslı Cin dedi ki...

Hoşgeldin Sevgi

İstanbul'da olduğunu bilseydim seni görmek isterdim, neyse belki başka bir zaman, başka bir yerde :)

ÖZLEM anlattığın gibi bir şey olmalı.

Unknown dedi ki...

Asli merhaba, ben de seni gormeyi isterdim, neyse bir dahaki sefere artik.

Unknown dedi ki...

Evren merhaba, bana da bir falci ben onyedi yasimda iken deniz asiri bir yere gideceksin, senin iki evin olacak demisti de o zaman ben aman nasil olacak ki bu demistim. Yirmi yil sonra gerceklesti. Kaderde ne ise o oluyor zaten, onun icin fazla dert etme eger senin fal da cikarsa.!